MedWatch

Novo frygter prispres efter Kina-svindel

Novo Nordisk gruer for, at de kinesiske myndigheders efterforskning af landets skandaleramte medicinalindustri kan føre til en prisreduktion på medicinen. 

Både britiske GlaxoSmithKline og franske Sanofi er under anklage for bestikkelse og ulovlige betalinger i Kina. Skandalesagerne med de vestlige medicinalfirmaer får topchef Lars Rebien Sørensen til at frygte, at myndighederne vil bruge efterforskningen til at presse priserne på medicin ned.

"Jeg tror, at det er sandsynligt, at myndighederne vil bruge det her til at lægge pres på priserne. Det kan man tolke ud af de aktioner, som GSK ifølge medierne har taget i Kina. Myndighederne kan jo sige, at hvis I har råd til at bestikke folk, så må produkterne være for dyre, og så må prisen sættes ned," siger Lars Rebien Sørensen til dagbladet Børsen.

Både Novo Nordisk, Lundbeck, Leo Pharma, UCB, Eli Lilly og AstraZeneca har fået henvendelser eller besøg af de kinesiske myndigheder i deres afdelinger i Kina - det er dog ikke i alle tilfældene muligt at sige, om besøget har haft relation til korruptionsundersøgelsen, herunder besøget hos Novo Nordisk.

Kina udgør i dag 9 pct. af Novo Nordisks samlede salg, og markedet vokser mere end gennemsnittet i forhold til koncernens andre markeder.

En whistleblower påstår, at Sanofi betalte 1,7 mio. yaun i bestikkelse til 503 læger i Beijing, Shanghai, Hangzhou og Guangzhou i 2007. De kinesiske myndigheder er nu gået ind i sagen og har formelt oprettet en enhed, der skal undersøge sagen.

 Kina banker på døren hos vestlige medicinalfirmaer 

 Kinesiske myndigheder på besøg hos Novo 

 GSK udnævner ny Kina-direktør

 GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier