MedWatch

GSK udnævner ny Kina-direktør

Efter at britiske GlaxoSmithKline er blevet anklaget for bestikkelse af læger, hospitaler og embedsmænd, skifter koncernen direktøren i Kina ud.

Medicinalselskabet Glaxosmithkline, GSK, erstatter selskabets direktør i Kina, Mark Reilly, med Herve Gissero, som indtil nu har været en af direktørerne for selskabets drift i Europa. Det skriver Wall Street Journal.

Udnævnelsen sker, mens de kinesiske myndigheder undersøger GSK's ledelse i Kina for bestikkelse af læger, hospitaler og embedsmænd i et forsøg på at sælge medicin til højere priser.

Der er ingen beskyldninger mod Mark Reilly, som fortsat vil arbejde på GSK's hovedkontor i London, hvor han skal hjælpe virksomheden med at forberede en respons til den kinesiske regerings undersøgelse af bestikkelse.

"Vi forstår på myndighederne, at der ikke er beskyldninger om ulovligheder mod Mark. Han er meget villig til at hjælpe autoriteterne i deres undersøgelse. Vi vil ikke kommentere dette videre," siger en talsmand fra Glaxosmithkline over for Wall Street Journal.

De britiske myndigheder har ophævet rejseforbuddet, som de i slutningen af juni pålagde GSK's britiske finansdirektør i Kina, Steve Nechelput. Han er ikke blevet anklaget for ulovligheder og vil fortsat fungere som finansdirektør i selskabets Kina-afdeling.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier