MedWatch

Kina undersøger korruptionsanklager mod Sanofi

De kinesiske myndigheder indleder en undersøgelse af franske Sanofi på baggrund af korruptionsanklager, som blev fremsat i den forgangne uge.

De kinesiske myndigheder har indledt en formel undersøgelse af franske Sanofi, efter at der blev rettet korruptionsanklager mod selskabet i en kinesisk avis torsdag i sidste uge. Det skriver Reuters.

Virksomheden er beskyldt for at bestikke op mod 500 læger i landet med godt 1,5 mio. kroner i 2007 i et forsøg på at øge salget af sine produkter.

Sanofi forklarer ifølge Reuters, at man tager beskyldningerne meget seriøst og har nul tolerance overfor uetisk opførsel men tilføjer, at det endnu er for tidligt at kommentere yderligere på begivenheder, som skulle have fundet sted tilbage i 2007.

Sanofi er den seneste af en række medicinalkoncerner, som er kommet i de kinesiske myndigheders søgelys på det seneste.

Novo i fokus

Det hele startede med korruptionsanklager mod britiske GlaxoSmithKline, men siden er flere andre storaktører blevet genstand for opmærksomhed fra den kinesiske stat - heriblandt danske Novo Nordisk, som var blandt en håndfuld selskaber, der fik uanmeldt besøg af myndighederne i den forgangne uge. Det vides dog ikke, om besøget hos den danske medicinalkoncern har relation til korruptionssagerne.

Læs mere her: Kinesiske myndigheder på besøg hos Novo

Ifølge analytikere, som Reuters har talt med, kan de kinesiske undersøgelser presse medicinpriserne i bund i landet – en holdning, som deles i Novo Nordisk.

Læs mere her: Novo frygter prispres efter Kina-svindel

Læs hele artiklen fra Reuters om Sanofis problemer her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier