MedWatch

Lundbeck betaler lille royalty fra salg af alkoholpille

Et lille encifret millionbeløb. Så meget virker det til, at Lundbecks omsætning fra den nylancerede alkoholpille Selincro løber op i.

Foto: Colourbox

Noget tyder på, at Lundbecks salg af den nylancerede Selincro-pille mod alkoholmisbrug udgjorde et lille encifret millionbeløb i andet kvartal.

Lundbecks finske partner Biotie, der har opfundet pillen, oplyser i hvert fald fredag i regnskabet for andet kvartal, at Lundbeck har betalt en royalty fra salget af Selincro på 70.000 euro, eller lige over 0,5 mio. kr. for perioden. Royalties i den slags aftaler udgør ofte omkring 20 pct. af omsætningen, og lægges det salgssplit til grund, giver det et samlet salg af alkoholpillen på 2,6 mio. kr. i kvartalet.

Selincro var ved udgangen af andet kvartal lanceret på mere end 10 europæiske markeder. Da Lundbeck lancerede midlet på det britiske marked i maj i år, udløste det en milepælsbetaling på 2 mio. euro til Biotie, oplyser det finske selskab.

Biotie vil også modtage milepæle på 2 mio. euro ved lancering i hvert af de fire øvrige store europæiske lande: Italien, Tyskland, Spanien og Frankrig. Nogle af disse lanceringer vil muligvis blive gennemført i 2013, oplyser det finske selskab.

Lundbeck vurderer selv, at Selincro kommer ikke til at omsætte for 2-2,5 mia. kr., når pillen sælger mest. Adskillige analytikere vurderer dog topsalgsestimatet langt under Lundbecks eget.

 Lundbeck i russisk offensiv 

 Analytiker: Patentudløb kan koste Lundbeck-salg fem milliarder 

 Lundbeck lancerer alkoholpille i UK

 Lundbeck: Arbejdsgivere viser interesse for alkoholpille 

 Lundbeck: Topsalgsestimat kan overraske positivt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier