MedWatch

Lundbeck i russisk offensiv

Det russiske salg har ikke været tilfredsstillende for Lundbeck. Men tre nye produktlanceringer skal tredoble omsætningen inden for fem år.

Foto: Colourbox

Lundbeck har været på russiske marked i 15 år, men i det seneste regnskabsår var omsætningen 'kun' på 150 mio. kr., og det er ikke nok ifølge det potentiale, der er i Rusland.

Derfor er der sat ambitiøse mål: Omsætningen skal tredobles inden for fem år. Midlerne er tre nye produktlanceringer, hvoraf især alkoholpillen Selincro skal levere.

"Der bliver talt meget i Rusland om folkesundhed, herunder alkoholafhængighed og stofmisbrug. Derfor tror vi, at Selincro vil ramme en tendens i Rusland og være i tråd med samfundsdebatten," siger Lars Kirkeby Kjærsgaard, der er Lundbecks finansdirektør i Rusland, til Børsen.

Udover Selincro er det lanceringerne af depressionsmidlet Brintellix og skizofrenimidlet Abilify Maintena, der skal indfri vækstforventningnerne.

"Vi har en stærk formodning om, at vi inden for fem år kan næsten tredoble vores omsætning. Lundbeck har været i Rusland i ca. 15 år. Da vi gik ind, kunne vi komme med en masse nye lægemidler, men siden er det fladet ud. Kigger man på det, vi har på markedet i dag, er patentet udløbet, så der er kommet generisk konkurrence. Men fremadrettet er overskriften vækst, og det skal være flot vækst også i absolutte tal," siger Lars Kirkeby Kjærsgaard til Børsen.

 Analytiker: Patentudløb kan koste Lundbeck-salg fem milliarder

 Analytikere: Milliard-sællerter på vej fra Lundbeck  

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier