MedWatch

Lundbeck lancerer alkoholpille i UK

Storbritanniens alkoholafhængige får nu adgang til Lundbecks nye alkoholpille Selincro. Det afføder en milepælsbetaling til partneren.

Foto: Colourbox, genrebillede

Alkoholpillen Selincro, som er udviklet og markedsføres af Lundbeck og partneren Biotie, har gjort sin entre på det britiske marked. 

Det betyder også, at Lundbeck skal betale en milepæl på 2 mio. euro til Biotie.

"Biotie vil potentielt skulle bidrage til eventuelt nødvendige studier efter godkendelsen. Disse bidrag forventes ikke at være væsentlige i 2013," skriver Biotie i en pressemeddelelse.

Finner, nordmænd, polakker og borgere i de baltiske lande har allerede fået glæde af pillen. Lundbeck vil fortsætte med at udrulle Selincro på de europæiske markeder gennem 2013 og 2014.

Ifølge Pharma Times vurderes det, at 1,6 mio. mennesker i Storbritannien er alkoholafhængige, men 1,5 mio. af dem regnes for at være udiagnosticerede og ubehandlede.

Lundbeck selv har et topsalgsestimat på 2,5 mia. kr. for Selincro, mens Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen og Alm. Brand-analytiker Michael Friis Jørgensen har noget lavere forventninger. Her lyder vurderingen på henholdsvis 1,4 mia. kr. og 1 mia. kr.

 Analytikere: Milliard-sællerter på vej fra Lundbeck  

 Lundbeck: Blockbuster-potentiale i pipeline-midler

 Lundbeck tæmmer vækstnedgangen 

 Lundbeck lancerer alkoholpille 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier