MedWatch

Forargende gyldent håndtryk annulleret

Den tidligere bestyrelsesformand i et af verdens største medicinalselskaber får alligevel ikke de knap 500 mio. kr., han var blevet stillet i udsigt som gyldent håndtryk.

Foto: Novartis AG / PR

Daniel Vasella kan ikke længere se frem til en udbetaling på op imod 440 mio. kr. som gyldent håndtryk for sin tid som bestyrelsesformand og adm. direktør i den schweiziske medicinalgigant Novartis.

Det var ellers aftalen, da han i starten af året trådte tilbage fra den post, som han havde bestredet siden 1999. En aftale, der vakte stor forargelse i hjemlandet og var med til at skubbe på for en ny lovgivning i Schweiz, der satte begrænsninger på direktionsaflønning.

I forbindelse med onsdagens offentliggørelse af selskabets kvartalsregnskab, meddeler Novartis således, at man har opnået en endelig aftale med formanden, der desuden var adm. direktør fra 1999 til 2010.

Pæn dagsløn

Til gengæld for otte måneders arbejde i 2013 i forbindelse med overgangen til ny ledelse modtager Daniel Vasella således 16,28 mio. kr. i kontanter og 31.724 aktier til en værdi af ca. 13,26 mio. kr. ud fra dagens kurs. Det vil sige i alt 29,54 mio. kr.

Derudover vil den tidligere formand være til rådighed som konsulent fra den 1. november i år og frem til udgangen af 2016. Som kompensation får han en ikke helt uvæsentlig dagsløn. Nemlig 25.000 dollar. Det skal nævnes, at han er sikret en årlig minimumskompensation på 250.000 dollar i 2014, 2015 og 2016.

Men alt i alt væsentligt lavere end oprindelige 440 mio. kr., hvorom Daniel Vasella i øvrigt havde udtalt, at han ville donere væk.

 Gyldent håndtryk på halv milliard forarger

 Novartis-formands afsked kan åbne for Roche-salg

 Medicinalkæmpe skal have ny formand

 Novartis-direktør afviser Roche-salg

 Novartis-bestyrelsen var chokeret over formandens afgang

 Novartis-aktionærer jubler over ny bestyrelsesformand 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier