MedWatch

Novartis-bestyrelsen var chokeret over formandens afgang

Det kom som en overraskelse, da formand Daniel Vasella i oktober annoncerede, at han ville trække sig fra bestyrelsen i Novartis. Han får kæmpe fratrædelsesbetaling.

Foto: Novartis AG / PR

En del af aktionærerne jublede, men for bestyrelsesmedlemmerne kom det som et chok, da formanden Daniel Vasella valgte at trække sig fra bestyrelsen i medicinalvirksomheden Novartis. Det skriver Bloomberg med henvisning til et interview med den afgående formand. En del af medlemmerne forsøgte endda at tale ham fra det.

”Et af bestyrelsesmedlemmerne sagde til sidst, ’jeg tror, at Dan har taget sin beslutning,’” afslører Daniel Vasella i interviewet.

Igennem sine mere end 20 år hos Novartis har han været med til at opbygge en vidtrækkende medicinalforretning, men han har også mødt en del kritik for sin aggressive opkøbsstrategi, samt sin enorme løncheck, skriver Bloomberg.

Alting har en ende

Ifølge kontrakten med Novartis skal den tidligere bestyrelsesformand dog ”stadig gøre sin know-how tilgængelig for Novartis” og ikke indgå i direkte konkurrence med virksomheden i en ”mangeårig periode”. Til gengæld vil han modtage en ”fair markedskompensation”.

Desuden står han til en fratrædelsesbetaling på 13 mio. dollar.

”Alting har en ende – og så er det bare et spørgsmål om timingen,” slutter han.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier