Novartis-formands afsked kan åbne for Roche-salg

Afgangen af bestyrelses-formændene for Schweiz’ to største medicinalselskaber, Novartis og Roche, åbner op for muligheden for, at Novartis kan sælge sin aktieandel i konkurrenten, skriver Reuters.
Daniel Vasella, tidl. bestyrelsesformand for Novartis | Foto: Novartis AG / PR
Daniel Vasella, tidl. bestyrelsesformand for Novartis | Foto: Novartis AG / PR
oversat af Martin Havtorn Petersen

Et vagtskifte hos to af Schweiz’ største medicinalvirksomheder sætter gang i spekulationerne om, at Novartis langt om længe er parat til at sælge sin milliardstore andel i den nationale konkurrent Roche, hvilket kan vise sig at være en værdifuld beslutning for begge selskaber.

”Hvis Roche kan købe denne andel, så er det mere positivt for dem, end det er for Novartis i forhold til gearing på indtjeningen. Det vil medføre vækst for Novartis, men det vil i særdeleshed medføre vækst for Roche,” siger analytiker Jeff Holford fra Jefferies.

Vasella opbyggede andelen i Roche mellem 2001 og 2003 med henblik på en sammenlægning af de to selskaber til en schweizisk megakoncern. Han mødte dog en del modstand, men har ikke desto mindre beholdt andelen som en strategisk investering og har tidligere udtalt, at det ville være et tegn på meget kortsigtet tænkning at sælge den, skriver Reuters.

Novartis’ adm. direktør, Joe Jimenez, mener, at aktieposten har en strategisk værdi, som langt overgår dens markedspris. Han har dog indikeret, at han er villig til at sælge, hvis aktionærerne modtager passende kompensation for dens værdi.

Læs også: Novartis-direktør afviser Roche-salg

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også