MedWatch

Novo-konkurrent køber diabetesmiddel tilbage

Et af verdens største medicinalselskaber har tilbagekøbt rettighederne til et diabetesmiddel i GLP-1-analog-klassen, som man solgte til et canadisk biotekselskab i 2010.

Foto: Eli Lilly

I 2010 solgte amerikanske Eli Lilly rettighederne til en række prækliniske aktiver til canadiske Transition Therapeutics. Nu har Novo Nordisks konkurrent tilbagekøbt alle rettighederne til ét af de midler.

Det drejer sig om GLP-1-analogen TT-401, som Eli Lilly køber af canadierne for 7 mio. dollar, mens Transition Therapeutics, hvis alt går vel, har udsigt til yderligere omkring 240 mio. dollar i milepælsbetalinger, ligesom selskabet er berettiget til en tocifret royalty af evt. omsætning fra midlet.

Omvendt har det canadiske selskab forpligtet sig til over tre omgange at bidrage med i alt 14 mio. dollar til det forestående fase 2-program.

Understøtter strategien

"Vi er opmuntrede af de tidlige data fra TT-401, som vi har set hidtil, og er glade for den effektive og grundige proces, hvorunder Transition Therapeutics har gennemført fase 1-studier. Vi ser frem til at fortsætte udviklingen af TT-401, da det understøtter vores strategi om at tilbyde en bred portefølje af behandlinger for mennesker med diabetes," udtaler David Moller, vicepræsident for endokrinsk og hjerte-kar-forskning og klinisk undersøgelse hos Eli Lilly, i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2010 betalte Transition Therapeutics 1 mio. dollar til Eli Lilly for at overtage rettighederne til bl.a. TT-401. Købet kom et par måneder, før et andet samarbejde mellem de to aktører gik i vasken, da man droppede den videre udvikling af diabeteslægemiddelkandidaten TT-223 pga. af manglende resultater i den kliniske fase.

Imødeset rival

TT-401 er en GLP-1-analog, der skal gives én gang ugentlig, og dermed er den umidelbart i samme kategori, som den meget imødesete Victoza-rival dulaglutide fra Eli Lilly.

På den kommende årlige American Diabetes Association-konference, der begynder i slutningen af denne uge, kommer der yderligere data fra studier af netop dulaglutide, ligesom der i slutningen af 2013 skulle komme data fra sammenligningsstudier med Victoza.

Novo Nordisk har også et én-gang-ugentlig-middel i GLP-1-analog-klassen under udvikling, semaglutid, men det middel forventes af analytikerne først på markedet i 2017-18.

 Storbank: Lilly vil nuppe milliardsalg fra Victoza 

 Her er Novo-rivalernes strategi

 Novo: Konkurrenter presser os i Kina og Japan

 Amerikanske giganter går sammen om diabetesmiddel

 Giganternes opgør med fortiden 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier