MedWatch

Giganternes opgør med fortiden

Efterhånden som myndigheder, betalere og patienter stiller stadigt større krav til godkendelse af og tilskud til nye lægemidler er verdens største medicinalselskaber i opgør med tidligere tiders praksis i forskningsorganisationen. BIO 2013 løftede sløret for en intens kamp på to fronter.

Foto: Abbott/PR

Et stærkt gennemgående tema på verdens største biotekkonference, BIO, i 2013 var værdi. Værdi i den forstand, at medicinalselskaberne er nødt til at udvikle lægemidler, der har værdi for patienterne, og måske endnu vigtigere: værdi for betalerne.

Det er ikke længere nok med ’me too’-produkter, eller produkter der kun er meget beskedent bedre end standardbehandlingen. Der må og skal være tale om en signifikant forbedring eller forbedring på en række parametre. Ellers vil midlerne enten ikke blive godkendt eller ikke få tilskud.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier