MedWatch

Pfizer lukker asiatisk forskningsenhed

Verdens største medicinalkoncern, Pfizer annoncerer, at man er tvunget til at lukke og slukke for en afdeling for klinisk forskning i Singapore.

Foto: Pfizer Danmark / PR

Det er trange tider for mange medicinalvirksomheder. Patentkløfter og en langvarig økonomisk afmatning tvinger flere store aktører ud i omstruktureringer af forretningen.

Senest forklarede GlaxoSmithKline i forbindelse med sit årsregnskab, at man nødt til at foretage en række ændringer af både produktion og forskning og udvikling i virksomheden.

I et forsøg på at spare 8,5 mia. kr. frem mod 2016 er man nødt til at skære kraftigt i omkostningerne, hvilket med overvejende sandsynlighed vil medføre fyringer i selskabet, forklarede direktør Andrew Witty.

Og nu har en anden stor medicinalvirksomhed Pfizer annonceret, at man vil lukke en afdeling for klinisk forskning i Singapore. Det skriver Business Times. Lukningen af afdelingen, som lå i Raffles Hospital, sker midtvejs i en tiårig lejeaftale mellem hospitalet og medicinalkoncernen.

En talsmand for firmaet udtaler ifølge avisen, at Pfizer Clinical Research Unit – som afdelingen hedder – vil lukke ned i midten af 2013 og tilføjer, at omkring 30 medarbejdere bliver berørt af lukningen.

I slutningen af januar præsenterede Pfizer sit årsregnskab, og her fremgik det, at omsætningen i 2012 var fladet med hele 10 pct. i forhold til året før.

Over den seneste tid har Pfizer skilt sig af med flere afdelinger og forretningsområder, som ikke var direkte relaterede til virksomhedens kerneområde - medicin. Samtidig har der også været vedvarende rygter om, at virksomheden er på vej til at opdele sine aktiviteter i to selvkørende virksomheder.

Medicinalkoncern sælger afdeling for ”feminine” produkter

Pfizer retter igen fokus mod farma 

Direktør bekræfter muligheden for Pfizer-split

Er Pfizer på vej til at splitte i to? 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier