MedWatch

Pfizer lukker asiatisk forskningsenhed

Verdens største medicinalkoncern, Pfizer annoncerer, at man er tvunget til at lukke og slukke for en afdeling for klinisk forskning i Singapore.

Foto: Pfizer Danmark / PR

Det er trange tider for mange medicinalvirksomheder. Patentkløfter og en langvarig økonomisk afmatning tvinger flere store aktører ud i omstruktureringer af forretningen.

Senest forklarede GlaxoSmithKline i forbindelse med sit årsregnskab, at man nødt til at foretage en række ændringer af både produktion og forskning og udvikling i virksomheden.

I et forsøg på at spare 8,5 mia. kr. frem mod 2016 er man nødt til at skære kraftigt i omkostningerne, hvilket med overvejende sandsynlighed vil medføre fyringer i selskabet, forklarede direktør Andrew Witty.

Og nu har en anden stor medicinalvirksomhed Pfizer annonceret, at man vil lukke en afdeling for klinisk forskning i Singapore. Det skriver Business Times. Lukningen af afdelingen, som lå i Raffles Hospital, sker midtvejs i en tiårig lejeaftale mellem hospitalet og medicinalkoncernen.

En talsmand for firmaet udtaler ifølge avisen, at Pfizer Clinical Research Unit – som afdelingen hedder – vil lukke ned i midten af 2013 og tilføjer, at omkring 30 medarbejdere bliver berørt af lukningen.

I slutningen af januar præsenterede Pfizer sit årsregnskab, og her fremgik det, at omsætningen i 2012 var fladet med hele 10 pct. i forhold til året før.

Over den seneste tid har Pfizer skilt sig af med flere afdelinger og forretningsområder, som ikke var direkte relaterede til virksomhedens kerneområde - medicin. Samtidig har der også været vedvarende rygter om, at virksomheden er på vej til at opdele sine aktiviteter i to selvkørende virksomheder.

Medicinalkoncern sælger afdeling for ”feminine” produkter

Pfizer retter igen fokus mod farma 

Direktør bekræfter muligheden for Pfizer-split

Er Pfizer på vej til at splitte i to? 

 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier