Direktør bekræfter muligheden for Pfizer-split

De sidste par uger har der været spekuleret kraftigt i, om medicinalgiganten Pfizer er ved at brække over i to, og nu bekræfter den adm. direktør muligheden for en opdeling af virksomheden.
Foto: Pfizer Danmark / PR
Foto: Pfizer Danmark / PR

For et par uger siden indikerede Geno Germano, præsident for special- og kræftbehandlingsafdelingerne i Pfizer, at virksomhedens nuværende fire afdelinger "højst sandsynlig vil udvikle sig til to, med den innovative forretning på den ene side og værdiforretningen på den anden”.

Og nu har virksomhedens adm. direktør, Ian Read, bekræftet, at en opdeling af virksomheden er en yderst reel mulighed i fremtiden. Det skriver Bloomberg.

”Vi vil se på det,” svarer han ifølge nyhedskilden på spørgsmålet, om en opdeling af forretningen er sandsynlig. Han slår dog fast, at det i så fald vil være en længerevarende proces, som først kræver en større omstrukturering af virksomheden.

”Vi vil bevæge os over mod opdelte ledelser, og på det tidspunkt vil vi evaluere, om aktionærerne foretrækker muligheden for at investere i to separate selskaber eller ej,” siger han.

Direktøren slår dog også fast, at der ”ikke rigtig er nogen grund til at spekulere over det.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også