MedWatch

Er Pfizer på vej til at splitte i to?

Ifølge en topchef for Pfizer vil virksomheden samle deres fire forretningsafdelinger i to, skriver Bloomberg. Det får analytikere til at spekulere om en større opdeling af virksomhedens forretninger er på vej.

Foto: Pfizer/PR

Pfizers fire forretningsafdelinger bliver muligvis samlet i to, siger en top-chef for virksomheden. Og det sætter gang i spekulationerne blandt analytikere om, at verdens største medicinalfirma er på vej til at dele sig i to.

Pfizers fire afdelinger fokuserer på kræftbehandling, primær behandling, speciallægemidler og såkaldte etablerede produkter, som dækker over lægemidler, som er gået af patent og nu konkurrerer med generiske varianter.

Men de enheder ”vil højst sandsynlig udvikle sig til to, med den innovative forretning på den ene side og værdiforretningen på den anden,” siger Geno Germano, præsident for special- og kræftbehandlingsafdelingerne, i et interview.

Tegn på opdeling

Adm. direktør Ian Read tog over i Pfizer i 2010, efter virksomheden havde købt selskabet Wyeth og kunne se frem til enorme tab for sit bedst sælgende lægemiddel, Lipitor. Under Ian Reads ledelse har Pfizer skåret kraftigt ned inden for forskning og den almindelige drift og skilt sig af med afdelinger, som ikke har med medicin at gøre, såsom afdelingerne for dyresundhed og babymad. Og det har ført til spekulationer om, at et større opbrud er på vej.

Den mulige omstrukturering, som Germano hentyder til, er måske endnu et skridt mod en opsplitning af Pfizer indenfor to til tre år, siger analytikeren Mark Schoenebaum. Virksomheden ville i så fald følge i fodsporene på Abbott Laboratories, som ved årsskiftet stiftede selskabet AbbVie, der fokuserer på selskabets etablerede medicinmærker.

Hvis Pfizer gør afdelingen for generisk medicin uafhængig af forretningen, som fokuserer på at opdage og udvikle nye lægemidler, kan det være et tegn på, at virksomheden er på vej mod den samme opdeling af forretningen, siger Mark Schoenebaum.

Læs hele artiklen fra Bloomberg om Pfizers mulige opdeling her.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier