MedWatch

GSK klar med flere omstruktureringer og nedskæringer

Det britiske medicinalfirma GlaxoSmithKline har annonceret et markant fald i sin nettoindtjening i det forgangne år, og det kommer til at medføre effektiviseringer, omstruktureringer og endda afskedigelser af medarbejdere.

De dårlige resultater i årsregnskabet fra GlaxoSmithKline vil medføre en række omstruktureringer og ændringer i produktionen, samt forskning og udvikling, som efter planen skal spare selskabet mindst 8,5 mia. kroner i Europa frem mod 2016. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

”I takt med at vi skærer i de europæiske omkostninger, evaluerer vi også andre strategiske muligheder for at sikre, at vi udvikler nye kapaciteter og er i stand til at maksimere værdien af vores nuværende og fremtidige portefølje i regionen. Jeg forventer at vi gør fremskridt med det arbejde i løbet af 2013,” siger direktør Andrew Witty ifølge nyhedskilden og tilføjer:

”Denne yderligere omstrukturering er i tråd med vores strategi om at forandre vores forretning og levere langsigtet, vedvarende vækst.”

Fører til fyringer

Ifølge FierceBiotech siger Andre Witty dog også, at afskedigelser højst sandsynlig ikke kan undgås som en del af den europæiske omkostningsreduktion.

Direktøren afslører ikke noget om, hvor mange jobs der eventuelt står på spil, og han siger til analytikere, at der vil være tale om administrative og salgsrelaterede stillinger i Europa.

GSK påpeger dog i en e-mail til FierceBiotech, at hovedparten af omkostningsbesparelserne vil ligge indenfor produktion og F&U, bl.a. gennem moderniseringer af laboratorier og forskningsprocesser.

I januar skrev Bloomberg i en analyse, at gentagne skuffelser for GSK havde gjort, at de stod overfor et regulært skæbneår i 2013, hvor man var yderst afhængige af, at en række nye lægemidler kunne opnå godkendelse.

Et af den slags år

FierceBiotech påpeger da også, at virksomheden pt. afventer svar fra medicinmyndigheder på 6 forskellige ansøgninger for nye lægemidler, og samtidig forventer data fra senfasestudier med 9 lægemiddelskandidater over de næste to år.

”Der bliver øjeblikke, hvor jeg vil være meget nervøs, i vil være meget interesserede og så må vi se, hvordan vi begge har det dagen efter,” forklarer direktøren gruppen af analytikere og uddyber:

”2013 bliver et af den slags år. Det er en helt ny virkelighed for os. Der bliver selvfølgelig mange op- og nedture. Det hele kommer ikke bare til at glide.”

 GSK trækker betalinger i langdrag

 GSK smider penge i ny venturefond

 GSK i milliard-samarbejde

 GSK's omsætning skuffer i Q3 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier