MedWatch

GSK smider penge i ny venturefond

Det britiske medicinalselskab spæder til med et tre-cifret millionbeløb i en ny venturefond på i alt 250 mio. dollar, afslørede selskabet på J. P. Morgan Healthcare-konferencen.

GlaxoSmithKline drager vestpå. Medicinalkæmpen afslørede på J. P. Morgans konference i San Francisco, at selskabet bidrager med 50 mio. dollars til en ny fond på i alt 250 mio. dollars. Fonden etableres af Sanderling Ventures, med base i San Mateo, Californien, og en talsmand for Sanderling udtaler, at fonden skal udfylde et geografisk hul i gruppens strategi om at støtte nye opstartsselskaber.

Sanderling Ventures har støttet omkring 90 opstartsselskaber siden det blev stiftet i 1979. Gruppens portefølje inkluderer store navne som Dendreon og Regeneron. Dog har Sanderling holdt lav profil de seneste år. Sidst gruppen stiftede en fond var tilbage i 2004. Fonden rejste dengang 421 mio. dollars, i hvad der var en helt anden era indenfor biotek

Sanderlings specialiserer sig i støtte til opstartsselskaber, med omtrent halvdelen af gruppens midler reserveret til lægemiddelproduktion og den anden halvdel til medico- og informationsteknologier.

Læs mere om samarbejdet mellem GlaxoSmithKline og den nye fond, der går under navnet Sanderling 7, hos FierceBiotech.

GSK i milliard-samarbejde

Glaxo-chef tvivler på Novos fedmemedicin 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier