GSK smider penge i ny venturefond

Det britiske medicinalselskab spæder til med et tre-cifret millionbeløb i en ny venturefond på i alt 250 mio. dollar, afslørede selskabet på J. P. Morgan Healthcare-konferencen.
oversat af Daniel Logan Berg-Munch

GlaxoSmithKline drager vestpå. Medicinalkæmpen afslørede på J. P. Morgans konference i San Francisco, at selskabet bidrager med 50 mio. dollars til en ny fond på i alt 250 mio. dollars. Fonden etableres af Sanderling Ventures, med base i San Mateo, Californien, og en talsmand for Sanderling udtaler, at fonden skal udfylde et geografisk hul i gruppens strategi om at støtte nye opstartsselskaber.

Sanderling Ventures har støttet omkring 90 opstartsselskaber siden det blev stiftet i 1979. Gruppens portefølje inkluderer store navne som Dendreon og Regeneron. Dog har Sanderling holdt lav profil de seneste år. Sidst gruppen stiftede en fond var tilbage i 2004. Fonden rejste dengang 421 mio. dollars, i hvad der var en helt anden era indenfor biotek

Sanderlings specialiserer sig i støtte til opstartsselskaber, med omtrent halvdelen af gruppens midler reserveret til lægemiddelproduktion og den anden halvdel til medico- og informationsteknologier.

Læs mere om samarbejdet mellem GlaxoSmithKline og den nye fond, der går under navnet Sanderling 7, hos FierceBiotech.

GSK i milliard-samarbejde

Glaxo-chef tvivler på Novos fedmemedicin 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også