MedWatch

Skæbneår for GlaxoSmithKline

2013 bliver året, hvor den pressede medicinalgigant GlaxoSmithKline enten får vendt skuden og genetableret væksten, eller risikerer at synke helt. Det skriver Bloomberg, som har snakket med en topchef for virksomheden.

2013 er året, hvor det må briste eller bære for GlaxoSmithKline. Storbritanniens største medicinalvirksomhed sætter sin lid til, at en række lægemidler kan opnå godkendelse i år, så man kan modvirke den seneste tids tilbageslag og genetablere væksten i selskabet.

Og GSK har brug for sejre. Virksomhedens aktie faldt med 9,3 pct. i 2012, sammenlignet med en generel stigning på 11 pct. i the Bloomberg Europe Pharmaceutical Index. Men med fem nye lægemidler indsendt til godkendelse og yderligere en på tegnebrættet kan hjælpen ifølge en topchef være på vej.

”Hvis de alle seks fejler, og vi ikke får dem, vil vi stå i en dårlig situation – jeg tror ikke, at det sker,” siger Patrick Vallance, head of pharmaceuticals research and development, i et interview. ”For første gang i 20 år kan GSK befinde sig i et reelt vækstområde.”

Ambitiøs plan for et presset selskab

Det er en ambitiøs plan for et enkelt år, og skepsissen omkring GSKs pipeline afslører også et dybereliggende problem i medicinalindustrien. Virksomhederne har haft svært ved at leve op til løfter til investorerne om at udvikle nok nye produkter til at sikre salgsvæksten.

For GSK har det problem været endnu mere udtalt, fordi indtjeningen gentagne gange skuffede investorerne i det forgangne år.

Efter salget faldt med 3 pct. i 2011, nedsatte virksomheden i juli forventningerne til 2012 til det samme niveau som året før. Og man levede ikke op til omsætnings- og resultatestimaterne i hvert af de seneste tre kvartaler.

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

 GSK når ny milepæl med Victoza-konkurrent 

 GSK smider penge i ny venturefond 

 GSK i milliard-samarbejde 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier