GSK når ny milepæl med Victoza-konkurrent

GlaxoSmithKline er endnu et skridt nærmere på at lancere
Foto: Novo Nordisk/PR
Foto: Novo Nordisk/PR
Ritzau Finans

Det britiske medicinalselskab Glaxosmithkline, GSK, har ansøgt den amerikanske lægemiddelstyrelse om markedsføringstilladelse til diabetes 2-midlet Albiglutid. Der er tale om et diabetesmiddel i samme lægemiddelklasse som Novo Nordisks storsælgende diabetesmedicin Victoza.

Glaxosmithkline venter desuden at indsende registreringsansøgning for Albiglutid i EU tidligt i 2013. Det fremgår af Bloomberg News.

Novozymes har leveret teknologi til udviklingen af GSK's lægemiddel og vil modtage lave royalties af fremtidigt salg.

GSK offentliggjorde i november 2011 fase 3-studier med Albiglutid, der viste at midlet ikke er lige så effektivt som Victoza i forhold til at sænke blodsukkeret. Til gengæld skal Albiglutid kun tages en gang ugentligt, mens Victoza skal injiceres dagligt.

"Baseret på studierne, blandt andet sammenligningsstudiet, ser jeg ikke Albiglutid som nogen særlig stor trussel. Vægttabet ved Albiglutid er også mindre end ved brug af Victoza," vurderer Novo-analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen, over for Ritzau Finans.

Han ser umiddelbart en større udfordrer i Eli Lillys kommende GLP-1-middel Dulaglutid, der tages en gang ugentligt. Også Lilly ventes at søge om markedsføringstilladelse for sin Victoza-udfordrer i løbet af i år.

Aktien i Novo Nordisk falder mandag 0,1 pct. til 967,5 kr. Det er 2 kr. mindre end niveauet, da GSK meldte om markedsføringsansøgningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også