MedWatch

Pfizer retter igen fokus mod farma

Pfizer håber, at en række frasalg og spin-offs kan være med til endnu engang at rette fokus på den amerikanske virksomheds medicinalforretning og redde den skrantende aktie.

Foto: Nestlé/ PR

Pfizer er godt i gang med at frasælge dele af forretningen for igen at fokusere på virksomhedens kerneområde – lægemidler. Det skriver MSN Money.

Tidligere på året solgte Pfizer sin afdeling for babymad til Nestle for omkring 12 mia. dollar – en handel som forventes afsluttet i det første halvår af 2013.

Og nu har man også planer om at gøre afdelingen for dyresundhed til en selvstændig virksomheden ved navnet Zoetis. Pfizer sælger 20 pct. af aktierne i Zoetis gennem en børsintroduktion og er heller ikke afvisende overfor at sælge den resterende aktieandel på et senere tidspunkt, skriver MSN.

Kopikonsekvenser sket hurtigere

Investorerne håber ifølge hjemmesiden, at frasalget af babymad- og dyresundhedsafdelingerne vil få Pfizer til at fokusere på medicinalforretningen og igen begynde at udvikle den slags lægemidler, som sikrede virksomhedens position på markedet - såsom kolesterolmedicinen Lipitor, der toppede med årligt salg på hele 13 mia. dollar.

I 2011 gik Lipitor af patent i USA, hvilket åbnede døren for billige kopier af medicinen. Det havde Pfizer kalkuleret med, men kopimedicinens indtog er gået noget hurtigere end forventet, og det nævnes som en af grundene til, at virksomhedens overskud faldt med 14 pct. i tredje kvartal.

Set over de seneste år er der status quo for Pfizer-aktien, som ligger på nogenlunde samme niveau som for seks år siden.

Canada fjerner Pfizers patent på Viagra 

Ny type kolesterolmedicin afføder kapløb 

FDA godkender stort gigthåb med forbehold 

Pfizer sælger mindre end ventet 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier