MedWatch

Nyt Alzheimers-ministudie viser lovende takter

Behandling af Alzheimers-patienter med lægemidler, der er udviklet til at afhjælpe immunforsvarsdefekter, ser ud til at stoppe sygdommens fremmarch.

En meget lille, men lovende undersøgelse tyder på, at et lægemiddel, der anvendes til immunsygdomme kan give langsigtede fordele for patienter med Alzheimers.

Der er tale om såkaldt intravenøs immunoglobulin terapi (IVIG), der tager udgangspunkt i blodplasma fra raske, unge voksne. I den nye undersøgelse, oplevede fire patienter med mild til moderat form af sygdommen, der havde taget et IVIG-lægemiddel i tre år, at deres kognitive evner og adfærd stabiliseredes.

Det oplyser Norman Relkin, en neurolog på Weill Cornell Medical College i New York, der ifølge Wall Street Journal præsenterede resultaterne på Alzheimers Association International konference i Vancouver.

Slående

Resultatet forventes at øge efterspørgslen efter behandlingen, selvom det er i begrænset udbud og er ikke godkendt til netop Alzheimers.

Konstateringen er slående, fordi mennesker diagnosticeret med Alzheimers typisk oplever dramatiske hukommelsessvækkelse inden for 18 måneder, hvis ikke meget hurtigere.

William Thies, der er medicinsk direktør i Alzheimers Association, som finansierer forskning i sygdommen, kalder resultaterne "interessante", men siger, at mere arbejde er nødvendigt.

 Alzheimers-lægemidler foran skæbnemåneder

 Nyt middel mod Alzheimers er ingen ubetinget succes

 Kortlægning af DNA skal hjælpe Alzheimers forskning

 Fremstød til Lundbeck i kapløb om Alzheimers-vaccine

 En vaccine mod Alzheimers? 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier