MedWatch

En vaccine mod Alzheimers?

Dansk ekspert mener ifølge dr.dk, at et svensk vaccinestudie lover godt for kampen mod Alzheimers. (OPDATERET)

Foto: Miranda Knox / Stock.Xchng

Svenske hjerneforskere kommer nu med godt nyt om en af de mest frygtede hjernesygdomme, Alzheimers. Hjerneforskerne fra Karolinska Instituttet kan således fremvise gode resultater fra et vaccinationsstudie mod den farlige form for demens, skriver dr.dk.

”Det her er godt nyt for alle de mennesker, der har Alzheimers, også selvom de, der har sygdommen i dag ikke kommer til at få glæde af denne behandling, fordi den skal videreudvikles,” siger Gunhild Waldemar, der er professor på Nationalt Videnscenter for Demens ved Rigshospitalet til dr.dk.

Forskerne tror på, at vaccinen kan blive en realitet inde for fem år, og Gunhild Valdemar siger, at håbet er, at man kan give ramte mennesker en vaccine, ligeså snart diagnosen er stillet.

Succesfuld behandling

"Vores resultater viser, at den nye vaccine kan blive en succesfuld behandlingsmetode for mennesker med mild til moderat Alzheimers," siger Bengt Winblad, geriatrikprofessor ved Karolinska Institutet, ifølge jp.dk til SVT.

58 patienter med en mild eller moderat grad af Alzheimers fik en indsprøjtning med en lille smule af proteinfragmentet betaamyloid. Fragmentet findes i hjernen hos Alzheimerspatienter.

80 pct. af dem udviklede antistoffer mod proteinfragmentet. Disse antistoffer transporteres via blodet til hjernen, hvor de fjerner betaamyloidet - uden bivirkninger.

Ca. 45.000 danskere lider af Alzheimers, og på nuværende tidspunkt findes der ikke en kur mod sygdommen, blot medicin der kan dæmpe symptomerne midlertidigt.

Positive resultater for mulig dansk Alzheimersmedicin

WHO advarer mod demens-eksplosion

En blodprøve skal røbe tidlig Alzheimers-syge 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier