MedWatch

GSK optrapper fjendtlig overtagelse

Den britiske medicinalgigant øger i dag deres bud på et større amerikansk biotekselskab, så den samlede købssum når op på et tocifret milliardbeløb. Overtagelsen forventes allerede lukket i dag.

Foto: Colourbox

Efter tre måneders fjendtlige overtagelsesforsøg ser det nu ud til, at GSK i dag lukker overtagelsen af amerikanske Human Genome Sciences (HGS).

Kilder tæt på processen fortæller til Reuters, at en aftale ventes at blive offentliggjort, før det amerikanske aktiemarked åbner, men aftalen er endnu ikke afsluttet, da selskaberne stadig diskuterer sidste-øjebliks detaljer.

GSK forventes at betale omkring 14 dollar per aktie, hvilket er en forhøjelse af det tidligere tilbud på 13 dollar per aktie. Det bringer den samlede købssum op på 2,8 mia. dollar.

Ingen alternative bud

HGS afviste i april GSK's bud på 2,6 mia. dollar og lancerede efterfølgende en auktionsproces. Men angiveligt var ledelsen kommet under pres fra investorer til at prøve at finde en aftale med den britiske lægemiddelvirksomhed, da der ikke var kommet alternative bud.

Interessen for HGS var begrænset, fordi GSK, den mangeårige samarbejdspartner, allerede havde markedsføringsrettighederne til selskabets lægemidler.

HGS og GSK deler rettighederne til lupuslægemidlet Benlysta, og de samarbejder også om to andre eksperimentelle lægemidler i sen-fasestadiet for hjertesygdomme og diabetes, hvor GSK ejer hovedparten af den økonomiske interesse. Overtagelsen af HGS vil give GSK alle rettighederne til disse midler.

 GSK forlænger bud på HGS

 GlaxoSmithKline med klar opkøbsstrategi

 HGS vedtager "poison pill" for at afværge Glaxo-overtagelse

 GSK fremsætter fjendtligt bud på HGS

 Opkøbskandidater slår fra sig i kamp mod Big Pharma

 GSK-bud udløser aktiefest 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier