MedWatch

GSK fremsætter fjendtligt bud på HGS

Eftter at bestyrelsen vendte tommelfingeren nedad for et købstilbud, henvender giganten GlaxoSmithKline nu direkte til aktionærerne.

Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline, GSK, sætter nu hårdt mod hårdt med et fjendtligt købstilbud på samarbejdspartneren Human Genome Sciences, HGS.

GSK vil i denne uge indlede tilbudsperioden og fremsætte et officielt tilbud til HGS' aktionærer på 13 dollar pr. aktie. Beslutningen kommer, efter at GSK i april måtte se bestyrelsen i HGS afvise buddet som værende for lille.

Siden er aktiekursen fordoblet, og HGS-aktien sluttede tirsdag et godt stykke over buddet fra GSK i 14,62 dollar.

Tæt samarbejde

GSK og HGS samarbejder om udvikling af lægemidler, heriblandt type 2 diabetes-midlet, Albiglutid, som i givet fald vil komme til at konkurrere med Novo Nordisks Victoza. Novos søsterselskab Novozymes har desuden en lille aktie i Albiglutid, da midlet blandt andet er udviklet på basis fra teknologi fra Novozymes.

GSK og HGS har desuden andre vigtige samarbejder om blandt andet Daraplapid mod hjertesygdomme og slagtilfælde, samt ikke mindst antistoffet Benlysta, som markedsføres til behandling af gigtsygdommen Lupus.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier