MedWatch

GSK fremsætter fjendtligt bud på HGS

Eftter at bestyrelsen vendte tommelfingeren nedad for et købstilbud, henvender giganten GlaxoSmithKline nu direkte til aktionærerne.

Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline, GSK, sætter nu hårdt mod hårdt med et fjendtligt købstilbud på samarbejdspartneren Human Genome Sciences, HGS.

GSK vil i denne uge indlede tilbudsperioden og fremsætte et officielt tilbud til HGS' aktionærer på 13 dollar pr. aktie. Beslutningen kommer, efter at GSK i april måtte se bestyrelsen i HGS afvise buddet som værende for lille.

Siden er aktiekursen fordoblet, og HGS-aktien sluttede tirsdag et godt stykke over buddet fra GSK i 14,62 dollar.

Tæt samarbejde

GSK og HGS samarbejder om udvikling af lægemidler, heriblandt type 2 diabetes-midlet, Albiglutid, som i givet fald vil komme til at konkurrere med Novo Nordisks Victoza. Novos søsterselskab Novozymes har desuden en lille aktie i Albiglutid, da midlet blandt andet er udviklet på basis fra teknologi fra Novozymes.

GSK og HGS har desuden andre vigtige samarbejder om blandt andet Daraplapid mod hjertesygdomme og slagtilfælde, samt ikke mindst antistoffet Benlysta, som markedsføres til behandling af gigtsygdommen Lupus.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier