GSK forlænger bud på HGS

Det fjendtlige bud på partneren Human Genome Sciences har ikke fået lov til at udløbe - den britiske medicinalkæmpe GlaxoSmithKline har forlænget deadlinen.
Af Ritzau Finans

Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK) har udvidet sin deadline for det fjendtlige købstilbud på samarbejdspartneren Human Genome Sciences, HGS.

GSK forlænger perioden for buddet på 13 dollar pr. aktie til den 29. juni. Oprindeligt udløb buddet torsdag. Glaxo vil forsøge at afsætte den nuværende bestyrelse. Bestyrelsen i HGS afviser buddet som værende for lille.

GSK og HGS samarbejder om udvikling af lægemidler, heriblandt type 2 diabetes-midlet, Albiglutid, som i givet fald vil komme til at konkurrere med Novo Nordisks Victoza. Novos søsterselskab Novozymes har desuden en lille aktie i Albiglutid, da midlet blandt andet er udviklet på basis fra Albufuse-teknologi fra Novozymes.

GSK og HGS har desuden andre vigtige samarbejder om blandt andet Daraplapid mod hjertesygdomme og slagtilfælde, samt ikke mindst antistoffet Benlysta, som markedsføres til behandling af gigtsygdommen Lupus.

 GlaxoSmithKline med klar opkøbsstrategi 

 GSK fremsætter fjendtligt bud på HGS

 Parallelimport presser GSK i DK

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også