MedWatch

GlaxoSmithKline med klar opkøbsstrategi

Glaxo Smith Kline undgår købers marked ved at opkøbe samarbejdspartnere.

GlaxoSmithKline Plc (GSK) kan finde sit næste opkøbsmål samme sted som den engelske lægemiddelproducent fandt de to sidste; blandt mere end et dusin af de virksomheder som GSK allerede samarbejder med om at udvikle nye behandlinger.

Ifølge Bloomberg har GSK aktieposter i mere end 10 børsnoterede selskaber, herunder DiaDexus Inc. (DDXS), som udvikler diagnostik til detektering  af hjerteanfald og slagtilfælde. Det london-baserede selskab er også økonomisk involveret i et ukendt antal ikke-børsnoterede virksomheder.

Glaxo har i år indvilget i at købe den 80 procent store aktieandel af Cellzome de ikke ejede i forvejen, de har fremlagt et fjendtligt bud på Human Genome Sciences Inc., og har øget deres ejerandel i Theravance Inc.

Glaxo havde allerede relationer med alle tre selskaber. Det er blevet en gennemgående tendens, at de store virksomheder, der står overfor generisk konkurrence,  opkøber mindre rivaler med lovende produkter og teknologier, og herigennem opnår øget omsætning og overskudsfremgang.

Læs hele Bloombergs artikel om Glaxo Smith Kline's opkøbsstrategi her

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier