HGS vedtager "poison pill" for at afværge Glaxo-overtagelse

Human Genome Sciences forsøger med alle midler at undgå et milliardstort fjendtligt overtagelsesforsøg fra GlaxoSmithKline.
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Biotekselskabet Human Genome Sciences vedtog torsdag en række retningslinjer for aktionærrettigheder eller en såkaldt ”Poison pill” (en form for defensiv taktik der bruges af et selskabs bestyrelse imod en overtagelse red.) i forsøget på at afværge et 2,5 mia. dollar overtagelsestilbud fra lægemiddelproducenten GlaxoSmithKline.

Nyheden kommer en uge efter Glaxo, der har hovedsæde i London, sagde, at det tog sit tilbud om 13 dollar per aktie direkte til investorerne, efter at tilbuddet blev afvist af Human Genome Sciences i sidste måned.  

"Vores bestyrelse har  enstemmigt konkluderet, at Glaxos tilbud er utilstrækkeligt, og ikke afspejler den værdi, der ligger i Human Genome Sciences," udtalte selskabets administrerende direktør Thomas Watkins i en erklæring i torsdags.

Virksomheden vedtog retningslinjerne, som aktiveres når en tredje part opnår 15 pct. af aktiebeholdningen hos Human Genome Sciences. Det har til formål at forhindre eventuelle tilbud eller transaktioner, som bestyrelsen ikke anser for at være i aktionærernes bedste interesse.

Human Genome Sciences, der har hovedsæde i Rockville, MD, siger, at Glaxos tilbud på 13 dollar per aktie var et opportunistisk træk for at kapitalisere på selskabets nedadgående aktiekurs, der var faldet mere end 70 procent, før den britiske lægemiddelproducent kom med sit oprindelige tilbud den 19. april.

Læs hele artiklen her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også