Kinesisk politi: GSK-svindel var organiseret

Kinesisk politi mener, at GlaxoSmithKline var dybt involveret i den omfattende bestikkelsessag mod selskabet, selvom GSK har forsøgt at lægge skylden over på de enkelte salgspersoner, som er tiltalte i sagen.

Medicinalgiganten GlaxoSmithKline’s kinesiske afdeling var dybt involveret i den omfattende bestikkelse af læger og embedsmænd i Kina, som tilsyneladende er foretaget af fire medarbejdere fra koncernen. Det siger kinesisk politi til landets officielle nyhedsbureau, Xinhua, ifølge avisen The Independent.

I løbet af sommeren kom det frem, at de fire salgsmedarbejdere havde bestukket adskillige læger og embedsmænd i Kina i et forsøg på at øge salget af virksomhedens produkter. Og herefter har korruptions- og bestikkelsespolemikken spredt sig som ringe i vandet til andre selskaber og industrier i Kina.

 Undersøgelser af kinesisk korruption breder sig

 Kina banker på døren hos vestlige medicinalfirmaer

 Life science-gigant dømt for prisfusk i Kina

Blindt øje

GSK har meldt ud, at man er dybt bekymrede over anklagerne og tager dem yderst alvorligt. Men selskabet har samtidig bebudet, at de ikke havde kendskab til medarbejdernes ageren, og at personerne opererede udenfor gældende retningslinjer, skriver avisen.

 GSK dybt bekymret over kinesiske anklager 

 GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina 

Men politiet siger til nyhedsbureauet, at det står klart, at bestikkelsen var organiseret af GSK China og ikke de enkelte personer. Xinhua har desuden talt med højtstående medarbejdere fra GSK China, som bakker op om det kinesiske politis syn på sagen.

De forklarer at, selskabet havde implementeret salgsmål, der ikke kunne opnås uden ”tvivlsom virksomhedsadfærd”, og at man ”har vendt det blinde øje til den ulovlige adfærd”, skriver The Independent.

Læs hele historien fra The Independent her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også