MedWatch

GSK betaler over en milliard i diabetestvist

Skandaleramte GlaxoSmithKline betaler nu over 1 mia. kroner til otte amerikanske stater for at indgå forlig i en sag om ulovlig markedsføring af selskabets diabetesmedicin Avandia.

Foto: Colourbox

Det er ikke kun i Kina, at den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline er på kant med loven. Således har koncernen igennem længere tid været involveret i en sag, hvor man er beskyldt for ulovlig markedsføring af diabeteslægemidlet Avandia i USA.

Men nu er selskabet gået med til at betale 229 mio. dollar – svarende til godt 1 mia. danske kroner – til otte forskellige amerikanske stater for at lægge låg på den sag. Det oplyser Reuters.

GSK's diabeteslægemiddel er flere gange blevet kædet sammen med hjerteproblemer, og det blev derfor trukket fra det europæiske marked i 2010, ligesom man i USA har indført store restriktioner på brugen af medicinen.

Selskabet har tidligere indgået forlig med 37 andre amerikanske stater i sagen om ulovlig markedsføring, men de resterende otte stater, som man nu har indgået forlig med, ville altså ikke være med til den aftale.

En talskvinde for medicinalkoncernen forklarer over for nyhedsbureauet, at forliget ikke skal ses som en indrømmelse af et erstatningsansvar, men at man er gået med til det for at undgå en langtrukken retssag. Samtidig oplyser selskabet, at beløbets størrelse falder indenfor, hvad man tidligere har sat til side til sagen.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

 GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina 

 Vækst i toppen og bundlinjefald hos GSK

 GSK’s kinesiske neuro-center under mistanke  

 GSK lover billigere medicin efter Kina-skandale 

 GSK er forsøgskanin i kinesisk loveksperiment

 GSK beskyldes for milliardbestikkelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier