MedWatch

Stigende ventureinteresse i sundheds-apps

Indenfor de seneste år har der været en markant stigning i interessen for sundhedsteknologi fra investorer og venturekapitalister. De såkaldte apps til smartphones og tablets er særligt populære, skriver Bloomberg.

Venturekapitalister på jagt efter profit fra nye innovationer indenfor sundhedsplejesektoren kigger i stadig højere grad mod start-up virksomheder som udvikler smartphone- og tablet-apps til læger og hospitaler.

For to år siden ville patienter nok være overraskede over at se deres læge tage sin iPhone frem for at tjekke deres blodsukker eller resultaterne af deres kardiogram. Men nu er den slags ting blevet en del af hverdagen, og investeringer i den type firmaer som laver apps med sundhedsinformation steg med 78 % i 2011 til 766 millioner US dollar.

”Vi står ved en skillevej,” siger David Jahns, managing partner i Galen Partners LP, et private equity selskab, som har investeret i virksomheden Sharecare.

Efterspørgslen efter apps, der giver læger og sygeplejersker muligheden for at se testresultater med det samme og følge en patients vitale tegn uden nødvendigvis at være til stede, kombineret med et ønske fra den amerikanske regering og forsikringsselskaber om bedre indsamling af data for at få bugt med de stigende hospitalsudgifter, fører til en stigende investorinteresse i en lang række sundhedsinformationsteknologi, siger Jahns.

”Vi er virkelig nødt til at forbedre vores omkostninger,” siger han. ”Det bedste vi kan gøre som land er at investere i teknologi, som kan skaffe bedre resultater med færre procedurer.”

Læs hele historien fra Bloomberg om den populære sundhedsteknologi her.

 Ny app ændrer den amerikanske sundhedssektor

 Diabetesforeningen og medicinalgiganter sammen om ny app

 Sanofi lancerer iPhone-app i USA

 Mobilen skal bruges mod hormonforstyrrende stoffer

 FDA-regler kan sætte stopper for app-udvikling 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier