MedWatch

Diabetesforeningen og medicinalgiganter sammen om ny app

Gratis mobil-applikation skal give type 2-diabetikere et samlet overblik over bl.a. blodsukkermålinger, kolesteroltal, blodtryk og vægt.

Danske diabetikere med en smartphone eller Iphone får nu en hjælpende hånd af to store udenlandske koncerner og Diabetesforeningen.

De står således bag en ny mobil-app, kaldet Dia+, der ”skal give landets mange type 2-diabetikere et samlet overblik over bl.a. blodsukkermålinger, kolesteroltal, blodtryk og vægt.”

”Dia+, der er udviklet af Diabetesforeningen i samarbejde med medicinalvirksomhederne AstraZeneca og Bristol-Myers Squibb, holder styr på alle de vigtige tal for brugeren, som blot indtaster værdierne på sin mobiltelefon – det kan fx være senest målte blodsukker,” hedder det i en pressemeddelelse fra AstraZeneca.

”Så snart man har tastet flere målinger ind, bliver de illustreret som en graf, der viser ens egne tal i forhold til de anbefalede værdier, og i forhold til de individuelle mål, brugeren selv har sat i samråd med sin læge. Graferne kan sendes videre til egen læge på sms eller mail ved et enkelt klik,” skriver firmaet i pressemeddelelsen og tilføjer, at Dia+ er gratis og udviklet til både Android-telefoner og iPhones.

App’en kan downloades via App Store og Google Play (tidl. Android Market). Den kan desuden downloades på www.diabetes.dk.

Ny app hjælper diabetikere 

Sanofi lancerer iPhone-app i USA

Hvad er ingredienserne i en succesfuld healthcare-app?

Ambu har stor succes med app

Markedet for healthcare apps kan eksplodere i 2012 

 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier