MedWatch

Mobilen skal bruges mod hormonforstyrrende stoffer

Forbrugerrådet kigger på norsk app, der kan advare forbrugerne om eventuelle hormonforstyrrende stoffer i cremer, der står på apotekernes hylder.

Foto: Screenshot

En række af de plejeprodukter, man kan finde på apotekerne i Danmark indeholder stoffer, som EU og Miljøstyrelsen mistænker for at indeholde hormonforstyrrende stoffer.

Dermed kan forbrugerne uforvarende komme til at købe skadelige produkter et sted, som man måske havde en højere grad af tillid til. Forbrugerstyrelsen ser ifølge 24timer nu nærmere på muligheden for at lave en mobil-app efter norsk model, der i købsøjeblikket kan informere forbrugerne.

Informeret valg

Det norske forbrugerråd har lavet en gratis app, hvormed man kan scanne stregkoden på et produkt med sit mobilkamera, hvorefter app'en oplyser en, om der er hormonforstyrrende stoffer i produktet og i så fald hvilke.

På den måde kan forbrugerne inden købet være opmærksom på, om der er skadelige ingredienser i produktet og derefter træffe et informeret valg.

"Vi er i gang med at kigge på muligheden for en dansk version, og vi håber, at vi kan komme med noget inden sommer," siger Forbrugerrådets miljøpolitiske medarbejder Claus Jørgensen til 24timer.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier