MedWatch

Regeringen vil begrænse tilskud til håndkøbsmedicin

Regeringen vil spare millioner på pensionisters tilskud til håndkøbsmedicin, fremgår det af finanslovsforslaget 2013. Danske Patienter siger god for forslaget.

Foto: Dima V / Stock.Xchng

Fremover skal alle borgere i Danmark have et lægeligt vurderet behov for håndkøbsmedicin, hvis de skal have tilskud. Også pensionister.

Det foreslår regeringen gennem dens finanslovsforslag 2013, skriver Dagens Pharma. Folke- og førtidspensionister kan i dag få tilskud til håndkøbsmedicin efter ordination af en læge udelukkende med henvisning til deres status som pensionist.

Lægges tilskudsreglerne om, bliver pensionister sidestillet med resten af befolkningen, som skal have et lægeligt behov for at få tilskud.

Danske Patienter enige

Regeringens forslag skal sikre, at tilskuddene målrettes de pensionister, der har særligt behov pga. sygdom. Danske Patienter mener, at stramningen af reglerne er i orden, fordi det understreger, at retten til medicintilskud bør være begrundet i sygdomsmæssige overvejelser.

”Det er en opstramning af de nuværende regler, hvor lægen kan udskrive til håndkøb, selvom det ikke er lægeligt begrundet,” siger Lars Engberg, formand for Danske Patienter, til Dagens Pharma, og peger på, at stramningen af reglerne kan ramme visse folk. Det må man ifølge Danske Patienter dog kompensere for på anden måde.

 Smertepatienter frygter medicinkaos 

 Smertelæger i frontalangreb på tilskudsnævn 

 Novo: Tilskudsændring uden effekt 

 Styrelse: Vi følger i sagens natur ofte tilskudsnævn 

 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier