MedWatch

Nævn fastholder bortfald af tilskud til smertemidler

15 høringssvar kommer ikke til at ændre på Medicintilskudsnævnets indstilling om, at en lang række smertemidler mister generelt tilskud. Nævnet har på et møde besluttet sig for at fastholde sin indstilling.

Foto: stock.xchng.

Ti smertemidler mister det generelle tilskud, heriblandt ketobemidon og antispasmodica, tramadol, tapentadol, metadon og petidin. Herudover ryger det klausulerede tilskud på depottabletter med indhold af oxycodon, kombinationer. Alt i alt går antallet af smertemidler, der ydes enten generelt eller klausuleret tilskud, fra 18 til syv.

Sådan kommer det i hvert fald til at gå, hvis Sundhedsstyrelsen følger indstillingen fra Medicintilskudsnævnet. Det står klart, efter at nævnet på et møde i går ifølge Dagens Pharma besluttede sig for ikke at foretage ændringer i dets revurdering af tilskuddene til opioider.

Protest og politikerdebat

Nævnet har modtaget 15 høringssvar modtaget i forbindelse med nævnets revurdering, og en gruppe af smertelæger har protesteret kraftigt, mens der også har været en politisk debat.

 Smertelæger i frontalangreb på tilskudsnævn

 DF trækker minister i samråd om smertemedicin

 Udvalg kræver minister-svar i debat om smertemidler 

Men det kommer altså ikke til at ændre  ved, hvilke smertemidler, der fremover bliver givet tilskud til.

Kun få kommaer

"Der bliver rettet nogle ganske få kommaer, men ellers fastholder vi vores indstilling," siger formand for Medicintilskudsnævnet Mogens Laue Friis til Dagens Pharma.

Og Sundhedsstyrelsen har over for MedWatch tidligere tilkendegivet, at der nok sandsynligvis ikke vil blive fraviget meget fra nævnets indstilling.

 Styrelse: Vi følger i sagens natur ofte tilskudsnævn

Mogens Laue Friis mener, at kritikken af nævnets fokus på det økonomiske aspekt er "bagvendt", da netop prisen er et væsentligt omdrejningspunkt i nævnets arbejde.

Vi er sat i verden for det

"Vi bliver kritiseret af flere for at fokusere på prisen, men det er jo det, vi er sat i verden for. Vi skal for alle lægemidler se på, om der er et fornuftigt forhold mellem prisen på den ene side og effekt og bivirkninger på den anden side. Det er vores hovedopgave," siger Mogens Laue Friis til Dagens Pharma.

Der er ikke flere høringsrunder.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier