MedWatch

Lægeformand advarer regioner mod forlovelse med industrien

Hvorfor har lægerne ikke været med til at udarbejde en central rapport om klinisk forskning i Danmark, spørger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen. Der er også visse udtryk, han ikke bryder sig om i rapporten.

Foto: PR

Formand for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, står uforstående over for, at lægerne ikke fik tilbuddet om at være med til at udarbejde en ny rapport om klinisk forskning i Danmark. Det ville bl.a. også kunne have luget ud i uheldige udmeldinger fra industrien, påpeger han.

Rapporten, kaldet ”Én indgang for industrien til kliniske forsøg i Danmark”, er lavet i en arbejdsgruppe bestående af folk fra både regionerne og industrien. Den overordnede konklusion er, at det er muligt at vende den negative udvikling i den kliniske forskning i Danmark trods det relativt høje omkostningsniveau herhjemme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier