MedWatch

Lægeformand advarer regioner mod forlovelse med industrien

Hvorfor har lægerne ikke været med til at udarbejde en central rapport om klinisk forskning i Danmark, spørger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen. Der er også visse udtryk, han ikke bryder sig om i rapporten.

Foto: PR

Formand for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, står uforstående over for, at lægerne ikke fik tilbuddet om at være med til at udarbejde en ny rapport om klinisk forskning i Danmark. Det ville bl.a. også kunne have luget ud i uheldige udmeldinger fra industrien, påpeger han.

Rapporten, kaldet ”Én indgang for industrien til kliniske forsøg i Danmark”, er lavet i en arbejdsgruppe bestående af folk fra både regionerne og industrien. Den overordnede konklusion er, at det er muligt at vende den negative udvikling i den kliniske forskning i Danmark trods det relativt høje omkostningsniveau herhjemme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier