Nye teknologier og opdagelser lægger et helt nyt niveau for præcision i diagnostik og sygdomsbehandling, skriver Henrik Christensen, formand for brancheforeningen Dialab.
Seks forslag til forandringer i EMA kan sikre hurtigere adgang til ny medicin samt holde EU globalt kompetitiv, skriver de fire nordiske landechefer for Roche i dette indlæg.
Et mere digitalt sundhedsvæsen kan frigive personale til at behandle de mange flere ældre og kronikere, skriver Peder Søgaard-Pedersen, chef for DI Life Science, i denne klumme.
En større reform af EU’s lovgivning på medicinalområdet er under opsejling og kan få stor betydning for den danske lægemiddelindustri. Det er en dagsorden, en kommende regering bør følge tæt, skriver Katja Murray, senior director, strategic communication, healthcare & life science, FTI Consulting EU.
Rammevilkårene for klinisk forskning skal styrkes, og det er nu, der skal sættes ind, hvis Danmark fortsat skal bevare sin gode position, skriver Dorthe Klokker fra Roche i denne klumme.
Fem centrale, diagnostiske indsatsområder bør adresseres af Robusthedskommission, Jens Peter Bjerg, Governmental Affairs Partner, Roche Diagnostics, i denne klumme.
Det er godt, at SF og Enhedslisten anerkender behovet for, at Danmark aktivt går ind i kampen for at sikre fremtidens antibiotikaforsyning. Men der findes redskaber, som er lettere at sætte i værk end statsstøtte.
Vores anbefaling til life science-virksomheder, der har som målsætning at få sat kunden og patienten mere i centrum er klar: Start nu, dine konkurrenter er i gang, skriver Johanne Rønnow Olsen, Signe Nørrevang og Ida Spangsberg fra PA Consulting i denne klumme.
Roche og Novartis, der sammen har stået bag næsten 10 pct. af alle ansøgninger til Medicinrådet siden etableringen, peger i denne klumme på tre problemstillinger i rådets arbejde og kommer med konkrete forslag til forbedringer heraf.
Et tæt samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder er en forudsætning for, at en kommende sundhedsreform kan realiseres. Derfor er det ærgerligt, at regeringens udspil ikke lægger op til mere samarbejde, skriver Peder Søgaard-Pedersen, chef for DI Life Science.
En ny arbejdsgruppe, som her i foråret starter en proces, hvor den skal beslutte, hvilke arbejdsområder indenfor klinisk forskning, der skal prioriteres fremover, bør ikke kun se på barriererne, men også på de muligheder, der ligger inden for fremtidens kliniske forskning, skriver Enrique Alvarez, General Manager og Managing Director hos Merck Danmark.
Diagnostikken kan bidrage til løsningen på mange af de store udfordringer, sundhedsvæsenet står over for i fremtiden, og bør derfor spille en central rolle i en kommende sundhedsreform, skriver Jens Peter Bjerg, Governmental Affairs Partner hos Roche Diagnostics.
Danmarks velfærd er dybt afhængig af kvalificerede internationale medarbejdere. Virksomhederne mangler dem massivt, men de kommer ikke af sig selv, for Danmark betragtes ikke i udlandet som en attraktiv karrieredestination. De dygtige udlændinge skal blandt andre regeringen tiltrække med en fælles, blivende indsats.
Danmark bør stille sig i spidsen for et kommende europæisk sundhedsdatarum, med ambitionen om, at Danmark skal være europæisk sundhedsdatahub, skriver Katrina Feilberg Schouenborg, der er markedschef for sundhed og life science i Dansk Erhverv.
EU-Kommissionens forslag til en europæisk lægemiddelstrategi bør skærpes på særligt tre områder, skriver Darine Ghanem, landechef for Roche i Danmark, og Kasper Bødker Mejlvang, landechef, Novo Nordisk Danmark.
Engang var EU den klare nummer ét i verden, når det kom til at forske i og udvikle fremtidens medicin, men på bare to årtier er vi sakket bagud, skriver Linea Søgaard-Lidell, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre.
Det vil ikke lykkes Danmark at realisere målene for fremtidens sundhedsvæsen eller at imødekomme patienternes forventninger, medmindre it-understøttelsen nytænkes, skriver Jonas Knudsen, chief technology officer hos Dedalus.
Investerer man i en mindre start-up virksomhed, kan man være sikker på at skulle vente længe på en (usikker) gevinst. De er for små til at tiltrække sig de store pensionskassers opmærksomhed. Og de kan slet ikke levere løbende, stabile afkast. Derfor får de sværere ved at skaffe risikovillig kapital, når en evt. genvist typisk udbetales på én gang og dermed rammes af den høje skat.
Et entydigt fokus på flere hænder og penge er ikke en holdbar og bæredygtig vej at gå for sundhedsvæsnet. I stedet bør man i langt højere grad se på vedvarende innovation, ny teknologi og digitalisering som vejen til at sikre god behandling for patienterne og holdbare arbejdsforhold for sundhedspersonalet. Det skriver Katrina Feilberg, markedschef i Dansk Erhverv, om i denne klumme.
To professorer fra Københavns Universitet opfordrer til, at den nye erhvervsstrategi for life science og biotek følges op af en strategi for offentlig forskning og uddannelse.