MedWatch

Det gik du glip af på MedWatch i sidste uge

En storinvestor og et hemmeligt team bag superafkast. En dårlig lovgivning, som giver farligt medicinsk udstyr adgang til markedet. Rehab-industriens indtjening er for nedadgående og Asger Aamund fortryder. Læs her, hvad du gik glip af på MedWatch i sidste uge.

Foto: MedWatch

BIOTEK: Omkranset af et dybt fortroligt netværk af internationale partnere og specialister jagter topchef Florian Schönharting nu via rådgivningsselskabet NB Capital unikke børsnoterede biotek- og medicinalkoncerner på den store globale scene i en fond, hvor ATP har indskudt ”en milliard +”. Og det har givet bonus, ifølge Schönharting er afkastet på 35 procent.

Storinvestor og hemmeligt team bag super-afkast på biotek 

MEDICO: En uklar lovgivning gør det muligt at få for nem adgang til det europæiske marked, når producenter af medicinsk udstyr skal have godkendt deres produkter. Sådan lyder den generelle kritik af det EU-direktiv, der skal sikre en nogenlunde fælles standard hos de organer, der er bemyndigede til at certificere medicinsk udstyr.

Vag lovgivning kan give medicinsk udstyr nem markedsadgang 

REHAB: Kunderne samler sig i indkøbssamarbejder, priserne er under pres, konkurrencen skærpes – og indtjeningen dykker. Det er ifølge en brancheanalyse den barske virkelighed for de flere hundrede producenter og leverandører af hjælpemidler og serviceydelser til mennesker med funktionsnedsættelser på det danske marked.

Indtjening dykker i milliardindustri 

BIOTEK: Neurosearch gik fra starten efter stjernerne. Målet var lægemidler til udbredte sygdomme som kræft, depression og Alzheimers, men den strategi burde have haft et andet ben – nichemedicin, erkender Asger Aamund, der medstifter og tidligere bestyrelsesformand for Neurosearch.

Aamund klar til nyt strategisk træk i Bavarian 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier