MedWatch

Coloplast-rival taber amerikansk retssag

Amerikanske C.R. Bard har tabt en retssag i USA vedrørende selskabets transvaginale net og skal betale en millionerstatning. Coloplast er involveret i en stribe lignende retssager.

Foto: Colourbox

Donna Cisson har fået medhold i sit søgsmål ved retten i Charleston West Virginia. Det betyder, at det amerikanske selskab C.R. Bard skal betale 250.000 dollar i erstatning til kvinden for de skader, hun har pådraget sig ved at bruge selskabets transvaginale net, Avaulta.

Produktet anvendes til behandling af nedsunket livmoder og stressinkontinens.

Retssagen var den første af mere end 5.000 søgsmål mod det amerikanske selskab, der konkurrerer med Coloplast. Det danske selskab er selv involveret i en lang række lignende søgsmål, ligesom også Johnson & Johnson og Boston Scientific er det.

Indtil videre tæller sagerne mod Coloplast 750, som skal afgøres enkeltvist. Det kan derfor løbe op i et ganske anseeligt beløb. Coloplast har dog flere gange i diverse regnskabsmeddelelser understreget, at man ikke venter, at sagerne vil få "væsentlig indflydelse på selskabets finansielle stilling".

 Coloplast kan tabe milliardbeløb på retssager

 Topchef: Coloplast-retssager kan tage seks år 

 Coloplast-konkurrent får ros for vaginalt net

 Coloplast: Retssager i USA kan være begyndt at spøge

 Avis: J&J-dom kan koste Coloplast millioner

 Coloplast sælger ikke underlivsnet i Danmark 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier