MedWatch

Coloplast kan tabe milliardbeløb på retssager

Coloplast risikerer at skulle have den helt store pengepung op ad lommen i forbindelse med retssagerne i USA, viser en analyse af de historiske forligsbeløb, der er blevet indgået i lignende sager.

Foto: Jyllandsposten

Et massesøgsmål mod Coloplast i USA kan blive dyrt for den danske medicokoncern. Coloplast  er sammen med selskabets konkurrenter blevet sagsøgt for at have misinformeret kvinder om risikoen ved implantater, der skal behandle nedsunket underliv.

Ser man på de historiske beløb, der typisk udbetales ved forlig i produktansvarssager i medicoindustrien, risikerer Coloplast en udgift på 300-1000 mio. kr., skriver dagbladet Børsen. Indtil videre tæller antallet af søgsmål 750, og det forventes, at flere kommer til.

"Man forventer, at Coloplast vil forlige de her sager, og ser man historisk på det, så forliges de på et relativt lavt beløb, der typisk ligger i intervallet 70.000-250.000 dollar pr. sag," siger Morten Larsen, aktieanalytiker i investeringsbanken ABG Sundal Collier, til avisen.

Ledelsen i Coloplast har endnu ikke overblikket over retssagernes omfang og har derfor ikke hensat et beløb til erstatninger eller forlig endnu. Det er uklart, hvor meget Coloplast er forsikret i forhold til sådanne sager, men Morten Larsen ser en mere afdæmpet risiko af søgsmålene.

 Analytikere løfter Coloplast-kursmål 

 Coloplast-direktør: "..det er lækkert at se.." 

 Analytikere: Kun små afvigelser i udramatisk regnskab

 Coloplast skuffer en smule på driften 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier