MedWatch

Coloplast-direktør: "..det er lækkert at se.."

Finansdirektør Lene Skole, Coloplast, glæder sig over flere elementer i kvartalsregnskab.

Foto: Coloplast/PR - Lene Skole, CFO Coloplast

Positive tendenser i ikke mindst stomi- og hud- og sårplejeforretningen understøtter Coloplast i troen på, at det vil kunne leve op til sine ambitioner om at øge selskabets vækst. Den organiske vækst landede i regnskabsårets første tre kvartaler på 6 pct. og Coloplast forudser, at væksten kan tage lidt til i det kommende kvartal, således at salgsfremgangen i hele 2012/13 lander i intervallet 6-7 pct.

"Man kan aldrig garantere, hvad der sker i den kommende periode. Men det er lækkert at se, at vækstmomentet er for opadgående, siden vi startede året og til nu. Så må vi håbe, at det fortsætter. I hvert fald har vi så tilstrækkelig tiltro til det, at vi fastholder vores guidance for helåret," siger koncernfinansdirektør Lene Skole til Ritzau Finans.

Hun peger på en positiv udvikling i stomiforretningen, der voksede med 8 pct. organisk i tredje kvartal. Desuden har hud- og sårplejeforretninigen for andet kvartal i træk leveret meningsfuld vækstrater, efter at have stået i stampe i flere år. Forretningsområdet, der har været igennem en længerevarende omstrukturering, øgede i andet kvartal omsætningen med 5 pct. organisk, hvilket bringer væksten de første ni måneder op på 4 pct.

"Vi er kommet meget langt med den, (hud- og sårpleje, red) og vi mener, at vi har gjort de rigtige ting. Nu har vi så to kvartaler i træk med vækst. Det vil sige, at vi begynder at være ret optimistiske omkring, at vi har fået vendt den forretning," forklarer Lene Skole.

Modsat var væksten i kontinensforretningen i tredje kvartal helt som ventet ramt af en høj sammenligningsbase i tredje kvartal regnskabsåret før. Derfor voksede kontinensforretningen kun 5 pct. organisk i tredje kvartal, men det venter Coloplast at gøre bedre i regnskabsårets sidste tre måneder.

"Det er i hvert fald det, det burde gøre, når vi ser på vores sammenligningstal fra sidste år."

Analytikere: Kun små afvigelser i udramatisk regnskab 

Coloplast skuffer en smule på driften 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier