MedWatch

Avis: J&J-dom kan koste Coloplast millioner

Mere end 200 kvinder i USA forbereder lige nu et gruppesøgsmål mod Coloplast, fordi de mener at have taget skade af et af selskabets produkter. En dom i en lignende retssag går imod producenten, men ventes anket.

Foto: Jyllandsposten

En nylig dom i en retssag mellem medicoselskabet Johnson & Johnson (J&J) og en gruppe kvinder, der har sagsøgt firmaet kan blive dyr for det danske selskab.

Det skriver børsen onsdag.

Sagen, hvor J&J er blevet dømt til at betale erstatning og bøder for 85,2 mio. kr., minder nemlig om en retssag mellem Coloplast og 200 amerikanske kvinder, hvor kvinderne mener, at Coloplasts underlivsnet til behandling af nedsunket underliv har gjort mere skade end gavn.

Derfor spekulerer avisen i, om dommen får konsekvenser for gruppesøgsmålet mod Coloplast, og Finn Martensen advokat i Martensen & Wright med speciale i dansk-amerikanske retsforhold mener, at dommen vil få indflydelse på Coloplast-retssagen.

"Generelt kan jeg sige, at når en domstol finder, at der er basis for bødestraf til en producent af det her produkt, som ligner Coloplasts, så forøger det da bestemt risikoen for, at Coloplast kommer i samme situation," siger han til dagbladet Børsen.

Appel og forlig

Ifølge ham vil sagsøgernes advokat nemlig nærlæse dommen for at forsøge at finde ligheder til det søgsmål, som kvinderne har anlagt mod det danske medicoselskab. Samtidig vil Coloplasts egne advokater formentlig forsøge at gøre det modsatte - at finde forskelle på de to sager.

Ifølge Finn Martensen vil J&J dog højst sandsynligt anke dommen til en højere instans, hvor det ikke er usandsynligt, at resultatet falder anderledes ud enten i form af frifindelse eller en nedsat erstatning. Det skyldes, at den første retssag er afgjort af et nævningeting med almindelige mennesker, hvor følelser ofte spiller en rolle, mens en appelsag formentlig skal afgøres af et panel af juridiske dommere.

Og faktisk vil der sandsynligvis aldrig falde dom i sagen mod Coloplast. Ofte vil den slags sager nemlig ende med et forlig, når udfaldet er appelsagen mod J&J bliver kendt.

 Coloplast-retssager samles i West Virginia

 Coloplast-konkurrent får ros for vaginalt net

 Coloplast tror på højere overskudsgrad 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier