MedWatch

Coloplast-konkurrent får ros for vaginalt net

Johnson & Johnson får positive ord med på vejen efter en forskningsundersøgelse med det amerikanske firmas vaginale net, som også Coloplast har en produktudgave af.

Foto: Jyllandsposten

En ny undersøgelse viser, at Johnson & Johnsons vaginale net, der anvendes til støtte af urinrøret efter bækkenbundsoperation, halverer risikoen for at kvinder efterfølgende udvikler inkontinens.

Omkring 1 ud af 5 kvinder har brug for kirurgi for at udrette de buler og komplikationer, der opstår, når bækkenbunden svækkes, og som medfører nedsunket underliv. Proceduren med at indoperere det vaginale net - en mindre version af J&J’s organstøttende net - løfter blæren, aflaster og forhindrer inkontinens, der ellers udvikles hos mellem en fjerdedel til halvdelen af kvinderne efter operationen, udtaler forskerne.

Undersøgelsens resultater, der blev offentliggjort i New England Journal of Medicine, viser, at implanteres et net på samme tidspunktet som oprationen finder sted, nedsættes risikoen for inkontinens og  behovet for fremtidig kirurgi. Nettene sammenkobles med blødninger, infektioner og blæreperforeringer, men dog ikke de invaliderende defekter fundet ved de større vaginale netprodukter, siger forskerne.

"Der har været to måder at tænke på: Sæt et net op som en forebyggende foranstaltning, når blæren opereres på plads, eller vent med at reagere, til problemet opstår,” siger forsker John Wei, der er professor i urologi ved University of Michigan i Ann Arbor. "Vi kan konstatere, at ved at indsætte et vaginalt net, er risikoen for ufrivillig afladning halveret."

Undersøgelsen omfattede 337 kvinder, der blev behandlet for nedsunket underliv. Halvdelen blev behandlet med vaginalt net fra J&J , og halvdelen fik et simulisnit der efterlignede snittet i i de kvinder med net. Efter tre måneder havde 23,6 procent af kvinder med slyngen og 49,4 procent af kvinder i simuligruppen urininkontinens eller blev behandlet for tilstanden.

Læs hele artiklen fra Bloomberg om J&J nye net mod inkontinens her

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier