MedWatch

Coloplast-optakt: Fokus på amerikanske retssager

Når medico-selskabet Coloplast afleverer regnskab for første kvartal tirsdag er det ikke resultaterne men en række retssager i USA, som vil stjæle opmærksomheden, vurderer analytikere.

Endnu en gang søger analytikere og investorer klarhed omkring, hvorvidt Coloplast er i fare for at få en stor erstatningssag på halsen. Det er et af de punkter, der vil blive spurgt ind til, når den danske medicokoncern tirsdag offentliggør regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2012/13.

Der er registreret mere end 320 produktansvarssager i USA mod Coloplast omkring problemer med syntetiske transvaginale net til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens, og antallet er vokset kraftigt over det seneste år. Alene i april er der dukket omkring 50 nye sager op i sagsmappen i Southern District of West Virginia, hvor der i august sidste år blev etableret en såkaldt "multidistrict litigation" med henblik på en samlet forberedende sagsbehandling.

"Der er begyndt at dukke rigtigt mange sager op, og lægger man nogle worst case-scenarier til grund, kan det komme til at koste Coloplast ret mange penge," siger analytiker i ABG Sundal Collier Morten Larsen til Ritzau Finans.

Ud over Coloplast er en række andre producenter sagsøgt. Foreløbigt er to sager mod nogle af Coloplasts konkurrenter blevet afgjort, og der er producenten ifølge Morten Larsen blevet idømt en erstatning på henholdsvis 3,35 mio. dollar og omkring 11 mio. dollar.

Coloplast har flere gange været ude at afvise, at sagerne vil få "væsentlig indflydelse på koncernens finansielle stilling" - blandt andet i seneste kvartalsregnskab i januar. Der kan dog komme nyt fokus på problematikken i lyset af de seneste måneders hastigt voksende antal sager.

"Vi forventer, at Coloplast vil møde et stigende antal spørgsmål omkring retssager relateret til produkterne," skriver Danske Banks analytikere blandt andet i en note op til regnskabet.

Danske Bank siger "sælg" til Coloplast-aktien og venter, at medicoselskabet vil få svært ved at leve op til en svær sammenligningsperiode i kvartalet.

I snit venter analytikerne, at Coloplast vil præstere en vækst på lidt over 5 pct. til 2831 mio. kr. i omsætningen i kvartalet ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Driftsindtjeningen ses løftet hele 14 pct. til 877 mio. kr. i kvartalet, svarende til en EBIT-margin på 30,9 pct.

Til sammenligning venter Coloplast på helårsbasis en omsætningsvækst på 5-6 pct. målt i danske kroner og en EBIT-margin på 31-32 pct. Den organiske omsætningsvækst ses lande på 6-7 pct.

 Coloplast: Retssager i USA kan være begyndt at spøge

 Coloplast tilpasser udviklingsafdeling

 Coloplast vinder prestigefyldt designpris

 Avis: J&J-dom kan koste Coloplast millioner 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier