MedWatch

Privathospitals bryst-app forarger

Unge kvinder kan med en ny app tage et billede af deres bryster og se dem i forstørret udgave. Appen er lavet af privathospitalskæden Aleris-Hamlet, der også er Danmarks største udbyder af brystforstørrende operationer. 'Grotesk' mener forsker.

Aleris-Hamlet Hospitaler, der er Danmarks største udbyder af brystforstørrelser, lancerede i går smartphone-applikationen ' Brystguiden'.

Det er det unge publikum, som privathospitalskæden Aleris-Hamlet, forsøger at nå med sin nye app. Med sin smartphone og appen i hånden kan pigerne tage et billede af sine bryster og se, hvordan de ville se ud i en større version.

Aleris-Hamlet Hospitaler fremhæver, at bryst-appen skal ses i sammenhæng med Facebook-kampangen 'Brystakademiet', som privathospitalskæden sammen med medicoselskabet Mentor, der bl.a. udvikler brystimplantater, står for. Her er formålet at oplyse piger bedre om brystoperationer. Appen er tænkt som et af de første skridt i denne proces.

"Vi ville se, om vi kunne nå de helt unge piger på en ny måde. Selvfølgelig er der noget markedsføring i det, men det er også for at informere unge piger om, at der kan være forskel på kvalitet," siger overlæge Bo Jønsson fra kæden til MetroXpress.

Kritik fra forskere

Appen møder hård kritik fra to køns- og ungdomsforskere, der over for MetroXpress udtrykker forargelse. Blandet andet er Birgit Petersson, der er lektor ved Afdeling for Medicinsk Kvinde-og Kønsforskning, Københavns Universitet, på banen:

"Det er fuldstændig grotesk, og det viser, hvor desperate de er efter at lokke kvinder ind. Markedsføringen påvirker pigerne, som får et alt for lyserødt billede af brystoperationer," siger hun.

 

Se Facebookkampagnen 'Brystakademiet' her.

Læs Aleris-Hamlet Hospitalers pressemeddelelse om kampagnen og appen her.

Ny slanke-app skal redde skuffende Qsymia-lancering

FDA godkender øjen-app 

 Privathospitaler presset på livet

 Norsk privathospital vil vokse kraftigt i Danmark

 Studie: Fedmeoperationer giver ingen besparelser

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier