Privathospitals bryst-app forarger

Unge kvinder kan med en ny app tage et billede af deres bryster og se dem i forstørret udgave. Appen er lavet af privathospitalskæden Aleris-Hamlet, der også er Danmarks største udbyder af brystforstørrende operationer. 'Grotesk' mener forsker.

Aleris-Hamlet Hospitaler, der er Danmarks største udbyder af brystforstørrelser, lancerede i går smartphone-applikationen ' Brystguiden'.

Det er det unge publikum, som privathospitalskæden Aleris-Hamlet, forsøger at nå med sin nye app. Med sin smartphone og appen i hånden kan pigerne tage et billede af sine bryster og se, hvordan de ville se ud i en større version.

Aleris-Hamlet Hospitaler fremhæver, at bryst-appen skal ses i sammenhæng med Facebook-kampangen 'Brystakademiet', som privathospitalskæden sammen med medicoselskabet Mentor, der bl.a. udvikler brystimplantater, står for. Her er formålet at oplyse piger bedre om brystoperationer. Appen er tænkt som et af de første skridt i denne proces.

"Vi ville se, om vi kunne nå de helt unge piger på en ny måde. Selvfølgelig er der noget markedsføring i det, men det er også for at informere unge piger om, at der kan være forskel på kvalitet," siger overlæge Bo Jønsson fra kæden til MetroXpress.

Kritik fra forskere

Appen møder hård kritik fra to køns- og ungdomsforskere, der over for MetroXpress udtrykker forargelse. Blandet andet er Birgit Petersson, der er lektor ved Afdeling for Medicinsk Kvinde-og Kønsforskning, Københavns Universitet, på banen:

"Det er fuldstændig grotesk, og det viser, hvor desperate de er efter at lokke kvinder ind. Markedsføringen påvirker pigerne, som får et alt for lyserødt billede af brystoperationer," siger hun.

 

Se Facebookkampagnen 'Brystakademiet' her.

Læs Aleris-Hamlet Hospitalers pressemeddelelse om kampagnen og appen her.

Ny slanke-app skal redde skuffende Qsymia-lancering

FDA godkender øjen-app 

 Privathospitaler presset på livet

 Norsk privathospital vil vokse kraftigt i Danmark

 Studie: Fedmeoperationer giver ingen besparelser

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også