MedWatch

FDA godkender øjen-app

En ny iPhone-app, som giver patienter med øjensygdomme mulighed for at teste deres syn på stedet, er netop blevet godkendt til det amerikanske marked.

Foto: Andreasen Carsten

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har netop godkendt en ny iPhone-app ved navn myVisionTrack. Det oplyser Boston.com.

Den nye app er en synstest, som henvender sig til patienter med øjenproblemer og nethindesygdomme, og gør det muligt at teste deres syn på stedet. Programmet registrerer eventuelle ændringer i patienternes syn og giver direkte besked til en læge, hvis der er en markant forværring.

På nuværende tidspunkt kan app’en kun bruges på telefonen IPhone 4S, men virksomheden bag myVisionTrack, Vital Art and Science, forventer, at den med tiden kan bruges på enhver smartphone. Det vil dog tage noget tid, inden det bliver en realitet, forklarer virksomheden ifølge Boston.com.

Vital Art and Science forventer også at ansøge om europæisk godkendelse, men melder ikke noget om tidshorisonten i den forbindelse.

 Dansk urin-app på vej på markedet

 Ny app kan afsløre hudkræft

 Ny app til danske hovedpinepatienter

 Din iPhone kan redde liv 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier