MedWatch

Din iPhone kan redde liv

Nogle mennesker er så afhængige af deres iPhones eller andre smartphones, at de nærmest ikke kan leve uden dem. Men ifølge Apple Insider kan en iPhone vise sig ikke blot at være livsnødvendig, men sågar livreddende.

Dr. Eric Topol befandt sig for nylig ombord på et fly mellem Washington D.C. og San Diego, og her fik han brug for sin iPhone til andet end blot at slå tiden ihjel.

Eric Topol brugte sin iPhone i kombination med en AliveCor – en slags sensor monteret på telefonen, som er i stand til at levere klinisk præcise elektrokardiogrammer – til at måle de vitale tegn på en passager, som pludselig oplevede alvorlige brystsmerter.

Da målingerne indikerede, at passageren rent faktisk var ved at få et hjerteanfald, rådede Eric Topol til at flyet blev landet hurtigst muligt, og passageren overlevede efter at være blevet kørt til hospitalet i en fart.

AliveCor er blot en af mange medicinske apps, som har set dagens lys i de senere år, og mange læger har været hurtige til at tage den nye teknologi til sig.

Ifølge Eric Topol repræsenterer udbredelsen af apps, der giver patienter mulighed for at foretage målinger af deres vitale tegn en revolution i den medicinske verden. Udstyr som en iPhone vil snart kunne bruges sammen med sensorer, som kan indtages eller injiceres, og man kan således måle bl.a. blodgennemstrømningen, blodsukkeret, søvnvanerne og pulsen, siger han.

Læs hele historien fra Apple Insider her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier