Ny app til danske hovedpinepatienter

En amerikansk medicinalkæmpe har i samarbejde med Dansk Hovedpine Center udviklet en smartphone-app til patienter, der ofte lider af hovedpine. Den skal give læger og patienter et bedre overblik.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

Et nyt program til smartphones skal gøre det nemmere for patienter med hovedpine og deres læger at skabe et overblik over hovedpinen; hvor længe den varer, hvornår den opstår, og hvad den kan skyldes.

App'en, som hedder ’Min Hovedpine’, er udviklet af Pfizer i samarbejde med Dansk Hovedpine Center på Glostrup Hospital.

”Diagnosticering og udredning af migræne- og hovedpine-patienter kan være en langvarig og svær proces for både læge og patient. Vores håb er, at denne app dels kan hjælpe patienterne med at få overblik over deres hovedpine og dels kan hjælpe lægerne med at få indblik i patienternes hovedpine. Det kan lette dialogen mellem læge og patient, således at man finder frem til den rette behandling for den enkelte patient,” forklarer Rigmor Højland Jensen, professor, overlæge og leder af Dansk Hovedpine Center, Glostrup Hospital i en pressemeddelelse.

I applikationen guides patienten trin for trin gennem registreringen, som klarlægger et hovedpineforløb fra start til slut. Indtastningerne kan opsummeres i en rapport, som kan sendes til lægen eller medbringes til konsultation.

Rapporten indeholder opsummeret information med detaljer om patientens hovedpiner og behandling. Dermed kan rapporten danne grundlag for en mere målrettet dialog mellem læge og patient, oplyser Pfizer og Dansk Hovedpine Center i pressemeddelelsen.

 Danske forskere på vej med blodtryks-pacemaker 

 Danske iværksættere bag ny depressions-app 

 Medicinalgigant bag dansk depressions-app

 Novo lancerer bløder-app 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også