MedWatch

Danske iværksættere bag ny depressions-app

To iværksættere har i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri og Center for Sundhedsinnovation udviklet en app til depressive patienter. Tidligere i december lancerede et medicinalfirma en lignende app på det danske marked.

Foto: Screenshot

En ny app til smartphones skal  hjælpe depressive mennesker med at skabe og bevare overblikket. App'en, der hedder Daybuilder, er udviklet af to iværksættere i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri og Center for Sundhedsinnovation.

Det er de to iværksættere, Lasse Benn Nørregaard og Philip Løventoft, som har stået for udviklingen, fremgår det af en pressemeddelelse.

App’en hjælper den deprimerede borger med at registrere ting som humør, søvn, appetit, stress, medicinering og motion. En graf viser så sammenhængen mellem ens adfærd og ens humør. Brugeren kan selv vælge, om han vil dele oplysningerne med andre.

Kan bruges i forskning

"Jeg kan få en bedre forståelse for patientens reelle hverdag. Ofte husker patienterne ikke nøjagtigt, hvordan de har det i hverdagen, og hvad de foretager sig, og det kan skabe tvivl om deres tilstand, og hvilken behandling der er den bedste for dem. App’en hjælper dem simpelthen med at kunne få et bedre overblik over deres egen tilstand. Jeg vil også kunne bruge den information, som patienterne giver mig via app’en til forskning, fx om patienternes søvnrytme – et område, som har stor opmærksomhed i psykiatrien," siger Klaus Martiny, Ph.d. og overlæge fra Intensiv affektiv klinik fra Psykiatrisk Center København.

Tidligere i december lancerede Eli Lilly, en af verdens største medicinalselskaber, sammen med Depressionsforeningen og en dansk psykolog også en mobil-app, der skal hjælpe depressive danskere. App'en, der minder om Daybuilder, er beskrevet her.

 Medicinalgigant bag dansk depressions-app 

 Novo lancerer bløder-app 

 Iværksættere dumper på stribe

 Ny mobilapp skal overvåge nyfødte i hjemmet 

 Dansk medicinalindustri vil på Facebook

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier