MedWatch

Privathospitaler presset på livet

11 privathospitaler er gået konkurs siden 2011 og flere er pressede. Samtidig er de privates markedsandel på få år halveret.

Foto: Torben Stroyer/ Jyllands-Posten

Privathospitalerne har i den grad kunnet mærke, at det politiske fokus er skiftet på sundhedsområdet. Behandlingsgarantien er blevet udvidet fra én til to måneder, og afregningstaksterne er blevet sænket.

Det har betydet, at hele 11 privathospitaler er gået konkurs siden 2011, mens yderligere otte har underskud eller negativ egenkapital.

Privathospitalernes andel af den samlede sygehusaktivitet er ifølge Børsen siden 2008 halveret til blot 1,25 pct., mens andelen i f.eks. Sverige er oppe på 12 pct.

Sundhedsforsikringer er nøglen

Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikkers medlemstal er på få år gået fra 50 til i dag at være 30 - en del som følge af konsolidering i branchen

Naomi Pagh Abudi, sekretariatschef hos brancheforeningen, peger på, at mange privathospitaler dog har været dygtige til at omstille sig, eksempelvis ved at fokusere mere på det private marked for sundhedforsikringer.

Og det er netop også den vej, privathospitalet Sorana i Sorø ønsker at gå, når man starter på ny efter at være konkurs i september sidste år.

Læs mere her: Privathospital vil genopstå efter konkurs

Den model får opbakning af sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen.

"Forsikringsmarkedet er stabiliseret, med svag vækst. Der skete ganske vist det, at man begyndte at skulle beskattes af præmien, hvilket fik folk til at tro, at antallet af privatforsikringer ville falde, men det er ikke sket. Og den differentierede behandlingsgaranti kan gøre, at folk bruger deres forsikringer mere," siger han til Børsen.

 Privathospitaler står i stampe 

 Forsikringsselskaber presser privathospitaler

 Ny offensiv mod privathospitaler

 Endnu et privathospital drejer nøglen om

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier