Studie: Fedmeoperationer giver ingen besparelser

Der er ingen penge at hente for sundhedsvæsnet ved at operere svært overvægtige personer, viser en stor amerikansk undersøgelse.
Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten - Arkivbillede
Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten - Arkivbillede

Svært overvægtige, der kommer under kniven for at få skåret en del af fedtet væk, giver ikke plusser i bogen på samfundets konto. Det viser en omfattende amerikansk undersøgelse, som det svenske lægetidsskrift Läkartidningen refererer til, skriver Ritzau.

Forskerne bag undersøgelsen konkluderer, at de personer, som har gennemgået en fedmeoperation, oftere bliver indlagt end personer i en kontrolgruppe, der ikke er blevet opereret. Hospitalsopholdene skyldes typisk fordøjelsesbesvær.

Den amerikanske undersøgelse omfatter 30.000 fedmeopererede personer og en sammenligningsgruppe med et tilsvarende antal overvægtige personer.

Før operationen var sundhedsudgifterne til begge grupper lige store. Det første år efter indgrebet dalede udgifterne til de opererede, så de lå på cirka 1000 dollar eller 5600 kroner lavere end kontrolgruppens, men mellem det andet og fjerde år var de klart større, skriver nyhedsbureauet.

 Økonom: Danskerne vil få et presset sundhedsvæsen 

 Patientboom på privathospitaler i hovedstaden 

 Spredte fedmeoperationer bekymrer forskere 

 Selskab bag ”mæthedspille” leder efter partnere 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også