MedWatch

Studie: Fedmeoperationer giver ingen besparelser

Der er ingen penge at hente for sundhedsvæsnet ved at operere svært overvægtige personer, viser en stor amerikansk undersøgelse.

Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten - Arkivbillede

Svært overvægtige, der kommer under kniven for at få skåret en del af fedtet væk, giver ikke plusser i bogen på samfundets konto. Det viser en omfattende amerikansk undersøgelse, som det svenske lægetidsskrift Läkartidningen refererer til, skriver Ritzau.

Forskerne bag undersøgelsen konkluderer, at de personer, som har gennemgået en fedmeoperation, oftere bliver indlagt end personer i en kontrolgruppe, der ikke er blevet opereret. Hospitalsopholdene skyldes typisk fordøjelsesbesvær.

Den amerikanske undersøgelse omfatter 30.000 fedmeopererede personer og en sammenligningsgruppe med et tilsvarende antal overvægtige personer.

Før operationen var sundhedsudgifterne til begge grupper lige store. Det første år efter indgrebet dalede udgifterne til de opererede, så de lå på cirka 1000 dollar eller 5600 kroner lavere end kontrolgruppens, men mellem det andet og fjerde år var de klart større, skriver nyhedsbureauet.

 Økonom: Danskerne vil få et presset sundhedsvæsen 

 Patientboom på privathospitaler i hovedstaden 

 Spredte fedmeoperationer bekymrer forskere 

 Selskab bag ”mæthedspille” leder efter partnere 

 

 

 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier