MedWatch

Hvordan ser William Demant selv på 2013?

Optakt: Der er fokus på de måske lidt for offensive markedsforventninger, når William Demant aflægger regnskab.

Foto: William Demant

Markedet har umiddelbart store forventninger til William Demant Holding i indeværende regnskabsår, og derfor vil selskabets egne forventninger til 2013 komme i fokus, når høreapparatproducenten leverer regnskab for andet halvår 2012 tirsdag morgen.

Umiddelbart er forventningerne til William Demant, der er ramt af faldende gennemsnitlige salgspriser og en senere produktlancering end konkurrenterne, nemlig for store, vurderer Michael Friis Jørgensen, analytiker hos Alm. Brand Markets.

"Umiddelbart er forventningerne i markedet alt for aggressive. Meget ligger på de gennemsnitlige salgspriser, og der har William Demant været hårdt ramt. Både GN og Sonova siger, at de har haft en positiv udvikling, men at den generelt er negativ i markedet. Dermed må det være fortsat i fjerde kvartal for William Demant, der ikke havde produktlancering før i starten af 2013," siger analytikeren til Ritzau Finans.

Benhård konkurrence

Og netop for de nye produkter - i William Demants tilfælde højprisproduktet Oticon Alta - er der benhård konkurrence med lanceringer fra blandt andre GN Resound og Sonova allerede i efteråret. William Demant lancerede omvendt først sit nye produkt i januar, og derfor kommer der til at gå noget tid, før effekten her fra for alvor sætter ind.

"Med den traditionelle cyklus for nye produkter går der fire-fem måneder, før de for alvor storsælger, og William Demant er fortsat i introduktionsfasen. Derfor skal vi ind i andet halvår, før det rigtigt går fremad. Det tyder på en forsigtig forventningsudmelding fra William Demant selv," siger Michael Friis Jørgensen og uddyber:

"William Demant har normalt ikke så meget fokus på at hente indtjening gennem omkostningsbesparelser. Politikken er mere at bruge penge på toplinjevækst, fordi det er sådan, man regner med at skulle overleve på sigt, men det giver bare ikke et indtjeningsløft lige nu."

Analytiker-forventninger

For 2013 venter analytikerne - ifølge et medianestimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans - et driftsresultat (EBIT) på 1988 mio. kr. svarende til en vækst på 17 pct. sammenlignet med estimatet om et EBIT-resultat på 1699 mio. kr. i 2012.

Den tror Michael Friis Jørgensen ikke på. Alm. Brand-analytikeren gætter i stedet på et driftsresultat (EBIT) på 1680 mio. kr. i 2012 og en vækst på omkring 10 pct. - svarende til 1848 mio. kr. - i 2013.

På baggrund af de aggressive forventninger sænkede Alm. Brand da også sin anbefaling af William Demant Holding til "sælg" fra tidligere "neutral" i denne uge. Kursmålet blev ved samme lejlighed sat til 480 kr. mod tidligere 500 kr.

 

 Alm. Brand sænker William Demant-anbefaling

 Sonovadirektør: Vanskeligt markedsklima i Europa 

 Høreapparater: Amerikansk salg opmuntrer

 Oticon-direktør: Vi skal vinde markedsandele 

 

 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier